vodilna slika

Na Gospodični s prenovljeno čistilno napravo

datum: 29. 10. 2009

Novomeški župan Alojzij Muhič se je danes na Gospodični udeležil slovesnosti ob uradni predaji namenu membranske čistilne naprave, ki so jo prenovili v sklopu obnove tamkajšnjega Planinskega doma.

Na Gospodični so danes pripravili slovesnost ob odprtju membranske čistilne naprave, ki so jo prenovili v sklopu projekta "Obnova planinskega doma pri Gospodični". Slovesnosti se je udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in skupaj z direktorjem Komunale Novo mesto Bojanom Kekcem in predsednikom Planinskega društva Krka Novo mesto Tonetom Progarjem čistilno napravo tudi uradno predal namenu.

Skupna vrednost investicije je dobrih 14.400 evrov; od tega je Komunala Novo mesto zagotovila približno tretjino sredstev, 64 odstotkov denarja pa so pridobili iz evropskega programa Leader.

»Namestitev čistilne naprave sodi v prvo fazo projekta Obnova Planinskega doma pri Gospodični iz programa Leader. To je eden od devetih programov, ki ga v letnem izvedbenem načrtu vodi Lokalna akcijska skupina pod strokovnim nadzorom in s pomočjo Razvojnega centra Novo mesto. Mestna občina Novo mesto je za program Leader med vsemi občinami prispevala največ. Samo v letošnjem letu smo v ta namen namenili 208.000 evrov,« je na današnji otvoritvi med drugim povedal novomeški župan Alojzij Muhič.

Skupna vrednost projekta obnove Planinskega doma na Gospodični je ocenjena na več kot 67.000 evrov, od tega je upravičenih stroškov skoraj 56.000 evrov. Planinsko društvo je oziroma bo iz programa Leader prejelo 23.600 evrov, ostalo pa bodo zagotovili z lastnimi in donatorskimi sredstvi.

Novomeški Zavod za turizem se sicer skupaj z Mestno občino Novo mesto pripravlja tudi na izvedbo projekta določitve in izvedbe dveh planinskih poti iz Gabrja na Gospodično. V sklopu projekta je predviden odkup in ureditev dveh parkirnih prostorov z večjimi informacijskimi tablami.

»Vse to zahteva poglobljeno sodelovanje Planinskega društva Krka Novo mesto s Krajevno skupnostjo Gabrje in Mestno občino Novo mesto, kar je pogoj za uspešno delovanje. In če bomo realizirali vse te projekte, potem sem prepričan, da bodo omenjene planinske poti skupaj z Gospodično postale kmalu zelo prepoznavna turistična točka,« je še poudaril novomeški župan Alojzij Muhič.

Foto: Gregor Klemenčič

 cistilna gospodicna1.jpg

cistilna gospodicna2.jpg

cistilna gospodicna3.jpg

cistilna gospodicna5.jpg

cistilna gospodicna7.jpg

cistilna gospodicna8.jpg

cistilna gospodicna9.jpg

cistilna gospodicna11.jpg

 

 

nazaj