vodilna slika

Tudi Šolski center za muzejsko zbirko

datum: 28. 05. 2010

K nastajanju muzejske zbirke še novomeški Šolski center.

V Novem mestu so 25. novembra leta 2008 Mestna občina Novo mesto, Revoz, d. d., URS Novo mesto, TPV, d. d., Tehniški muzej Slovenije, Adria Mobil, d. o. o., Dolenjski muzej Novo mesto in Klub prijateljev IMV Novo mesto podpisali Pismo o nameri za ustanovitev in postavitev muzejske zbirke o razvoju avtomobilske in prikoličarske proizvodnje na Dolenjskem.

Danes dopoldne se je s podpisom aneksa projektu pridružil še Šolski center Novo mesto, ki bo sodeloval pri restavriranju vozil in izobraževanju s pedagoškimi sredstvi in programi.

Člani kluba prijateljev IMV so sicer že zbrali nekaj osebnih in dostavnih vozil ter prikolic, muzejsko zbirko pa urejajo v novomeškem Drgančevju. Kot je med drugim povedal Predsednik Kluba prijateljev IMV Božidar Kočevar, naj bi projekt postavitve omenjene zbirke zaključili do leta 2012, ko se bo tudi v novomeški občini odvijal projekt Evropske prestolnice kulture.

Ob današnjem podpisu aneksa je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič med drugim povedal, da bo muzejska zbirka prikazovala razvoj avtomobilske in prikoličarske industrije v Novem mestu, ob tem pa bo lahko postala tudi turistična zanimivost za vse obiskovalce dolenjske prestolnice.

nazaj