vodilna slika

Novomeški borci v svetovnem vrhu

datum: 03. 06. 2010

Na rotovžu je potekal sprejem novomeških borcev tajskega boksa.

Podžupan Mestne občine Novo mesto Rafko Križman je na rotovžu sprejel člane novomeškega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion. Novomeški podžupan je gostil Franca Grajša, ki je konec maja v Rimu osvojil naziv evropskega podprvaka v tajskem boksu; Mirka Vorkapića, ki se ob številnih dosežkih lahko pohvali z zmago na pomembnem mednarodnem turnirju K1 v Splitu; Matjaža Bučarja, selektorja slovenske reprezentance; in Branka Germovška, ki je kot mednarodni sodnik med drugim sodil tudi na nedavnem evropskem prvenstvu.

Podžupan Križman je na sprejemu pohvalil delo in rezultate članov novomeškega kluba in jim čestital za vse, kar so naredili za tajski boks pri nas. V imenu Mestne občine Novo mesto pa se jim je tudi zahvalil za promocijo dolenjske prestolnice.

Člani Akademije tajskega boksa so ob tej priložnosti predstavili svoje delo, treninge in borbe. Novomeški borci se namreč lahko uvrščajo v svetovni vrh tega športa, ne nazadnje se lahko pohvalijo tudi s priznanim mednarodnim sodnikom Germovškom. Karavano tajskega boksa pa bo moč v Novem mestu videti že 12. junija, ko bo borci merili moči v 2. ligaškem krogu.

Novomeščani krojijo tajski boks pri nas
Franc Grajš je član športnega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion, kategoriziran športnik pri Olimpijskem komiteju Slovenije in član slovenske reprezentance. 23-letni Novomeščan je vrhunski športnik, ki je vknjižil že številne uspehe. Med drugim se je z nedavnega evropskega prvenstva, ki je do 25. do 30. maja potekalo v Rimu, vrnil z medaljo. V kategoriji do 91 kg je osvojil drugo mesto oz. naziv evropskega podprvaka.

Tudi Mirko Vorkapić je 23-letni Novomeščan, absolvent novinarstva na Fakulteti za družbene vede in član športnega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion. Gre za vrhunskega športnika, ki je kategoriziran športnik pri Olimpijskem komiteju Slovenije in član slovenske reprezentance tajskega boksa, ob tem pa je tudi trener z mednarodno licenco. Vorkapić je v telovadnici že od svojega petega leta, zato se lahko danes pohvali s številnimi mednarodnimi športnimi rezultati ter s promocijo kluba, Novega mesta in Slovenije. Novomeščan je konec marca letos v Splitu osvojil turnir K1 MAX Collizion in se tako uvrstil na zaključne evropske kvalifikacije, ki bodo konec leta v Bukarešti. Zmagovalec turnirja pa bo potoval na svetovni eliminacijski turnir na Japonsko. Vorkapić je bil tudi povabljen v resničnostno oddajo »Enfusion show« na Tajsko, ki je potekala od 14. do 27. januarja letos. Omenjeno oddajo je predvajalo več svetovno znanih televizijskih postaj. Povabili pa so ga tudi k sodelovanje na Igrah borilnih veščin, ki bodo avgusta v Pekingu, vendar Vorkapić sodelovanja zaradi številnih velikih tekmovanj še ni potrdil.

Matjaž Bučar, sicer član športnega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion, je od leta 2007 tudi selektor slovenske reprezentance tajskega boksa. Gre za trenerja z mednarodno licenco in trenerja najmlajših v novomeškem klubu, profesionalnega maserja in dobitnika Bloudkove bronaste značke za strokovno delo na področju fizioterapije v novomeških športnih klubih. Svoje delo v klubu že od leta 1998 opravlja kot prostovoljec ter se redno izobražuje na strokovnih seminarjih tako doma kot tudi v tujini.

Branko Germovšek, član športnega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion, je kot mednarodni sodnik z A licenco prejel uradno povabilo na Igre borilnih veščin, ki bodo avgusta letos v Pekingu pod patronatom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Germovšek ima tudi trenersko licenco in se redno izobražuje na seminarjih. Kot mednarodni sodnik se je Germovšek udeležil nedavnega evropskega prvenstva, sicer pa je kot sodnik delil pravico na številnih tekmovanjih: državnih, evropskih prvenstvih in odprtih prvenstvih, WBC - licenčnem tekmovanju, S1 - licenčnem tekmovanju, slovenski ligi tajskega boksa ter številnih mednarodnih tekmovanjih.

Novomeški športni klub Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion je z delovanjem začel leta 1996. Gre za ustanovitelja tajskega boksa v Sloveniji, saj je bil prvi uradno registriran klub pri nas. Novomeški klub je soustanovitelj in član Slovenske zveze tajskega boksa, že 5 let pa tudi aktivno sodelujejo v mednarodnem projektu "MUAY THAI AGAINST DRUGS" - s tajskim boksom proti drogi. V klubu organizirajo mednarodna tekmovanja, državna prvenstva, slovensko ligo tajskega boksa, strokovne seminarje in humanitarne prireditve, pohvalijo pa se lahko z vrhunskimi športniki, ki dosegajo vidne rezultate.

nazaj