vodilna slika

Na »Dolenjko« ne smemo več čakati

datum: 16. 06. 2010

Novomeški župan poziva, da se odprtje dolenjske avtoceste ne sme več odmikati.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je ob vnovičnih zapletih pri gradnji dolenjskega avtocestnega odseka Pluska-Hrastje danes v pismu premierja Boruta Pahorja in ministra za promet dr. Patricka Vlačiča pozval, naj ne podležeta pritiskom lokalne skupnosti v Trebnjem. Župan Muhič je izrazil prepričanje, da nezadovoljstvo Trebanjcev z nekaterimi deli na avtocestnem odseku ne sme vplivati na predvideni rok odprtja dolgo pričakovane trase.

»Novomeščani in tudi širše (Dolenjci, Belokranjci in Posavci) smo dolgo potrpežljivo čakali na avtocestni odsek Pluska-Hrastje. Odprtje naj bi bilo 30. junija, česar smo se seveda zelo veselili.

Kot veste, je to pomembno tako za našo uspešno gospodarsko panogo kot tudi vse prebivalke in prebivalce, ki se občasno, mnogi pa vsakodnevno, vozijo na tej relaciji.

Omenjena cesta je zahtevala v preteklosti ogromno žrtev prav zaradi pomanjkljivosti infrastrukture na njej, zdaj pa se - kot lahko slišimo - spet zapleta, odprtje pa odmika.

Kot župan in s tem predstavnik Mestne občine Novo mesto vas pozivam, da ne podležete pritiskom lokalne skupnosti v Trebnjem in posameznim interesom. Strinjam se, da je treba postoriti še marsikaj (urediti odvodnjavanje pri Belšinji vasi, dostope do vasi in parcel, postaviti protihrupno ograjo ...). A to ne sme vplivati na predvideni rok odprtja ceste. Ta mora steči v dogovorjenem roku, torej pred glavno turistično sezono. Le tako lahko zagotovimo vsem - domačinom in turistom - večjo varnost.

Verjamem, da se boste odločili modro in da bo zmagal razum. Človeška življenja so vendar najbolj dragocena, vsi ostali lobiji in spletke bi ob tem morale biti zanemarljive,« je v pismu predsedniku vlade Pahorju in ministru dr. Vlačiču zapisal novomeški župan Alojzij Muhič.

nazaj