vodilna slika

Hip hop mame pri županu

datum: 30. 06. 2010

Novomeški župan Alojzij Muhič je na rotovžu sprejel Hip hop mame.

Novomeški župan Alojzij Muhič je popoldne gostil članice in člana Plesnega studia Novo mesto, in sicer hip hop mame veliko formacijo, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v modernih tekmovalni plesih osvojila odlično 3. mesto. Sprejemu se je pridružil tudi vodja Plesnega studia Robi Grmek. Župan Muhič je ob tej priložnosti Hip hop mamam čestital za izjemen uspeh. »3. mesto na evropskem prvenstvu je za majhno Novo mesto v evropskem merilu še kako velik rezultat. Prepričan sem, da ste v pripravo vložili veliko truda, energije in prostega časa in zagotovo boste tudi v prihodnje posegali po najvišjih odličjih. Ponosen sem, da ima Novo mesto tako dobre plesalke in plesalce ter da ste ime Novega mesta vpisali na evropski plesni zemljevid,« je še med drugim poudaril novomeški župan.

Novomeški plesalci in plesalke so sicer na omenjenem evropskem prvenstvu, ki je potekalo od 10. do 13. junija v Amsterdamu, dokazali, da se lahko uspešno merijo v evropski konkurenci. Poleg velike formacije hip hop mame, ki je osvojila 3. mesto, so v finalu Dolenjci in Dolenjke plesali še trikrat. Članska2-hip hop mame mala formacija je zasedla 4. mesto, pionirska velika formacija je bila prav tako 4., mladinska velika formacija pa se je uvrstila na 7. mesto.

Počitka pa za Novomeščanke in Novomeščane ne bo, saj jih že septembra čaka nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v Nemčiji.

Športno kulturno društvo Plesni studio Novo mesto je bilo sicer ustanovljeno leta 2007 in od takrat so novomeški plesalci vknjižili že vrsto vidnih uspehov. Plesni studio vodi Robi Grmek, ki ga je tudi ustanovil, sicer pa je tudi sam uspešen plesalec, ki se lahko pohvali s številnimi vrhunskimi rezultati.

nazaj