vodilna slika

V Novem mestu veliko povpraševanje po stanovanjih

datum: 09. 03. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec sta pretekli teden predala ključe prvim kupcem stanovanj v novomeškem Podbrezniku.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec sta pretekli teden predala ključe prvim kupcem stanovanj v novomeškem Podbrezniku. Stanovanjski sklad RS je možnost nakupa stanovanj z ugodnim dolgoročnim kreditiranjem v Novem mestu razpisal 20. novembra 2015. Po prvem izboru v januarju in drugem v februarju je bilo prodanih 16 stanovanj. Na voljo jih je še deset. Prijave za nakup v tretjem izboru je možno oddati do 12. marca 2016.

 

Po dveh izborih je bilo prodanih sedem trosobnih stanovanj, tri dvosobna s kabinetom, pet dvosobnih in eno enosobno stanovanje. Sklad ima v stanovanjski stavbi na naslovih Podbreznik 112 in 112a tako trenutno 17 najemnikov in 16 novih lastnikov. Naprodaj je še deset stanovanj (dve dvosobni in osem enosobnih). Cena enosobnih se giblje med 60.500 in 67.300 EUR, dvosobnih pa med 71.800 in 77.700 EUR. Prijave za nakup v tretjem izboru je možno oddati še do 12. marca. Naslednji, četrti krog zbiranja prijav bo potekal od 25. marca do 2. aprila, ogledi pa bodo potekali v sredo, 23. marca.

 

Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto je ob predaji ključev dejal: »V Novem mestu je trenutno skoraj večje povpraševanje kot ponudba, predvsem po večjih stanovanjih, zato sem vesel, da je Stanovanjski sklad RS pristopil k prodaji stanovanj v Podbrezniku. Da so v dobrem mesecu prodali 16 od 26 stanovanj kaže, da so kupci to ponudbo prepoznali kot priložnost. Novo mesto poleg gospodarske uspešnosti vse bolj privlači tudi zaradi bivalnega okolja in pogojev, ki jih nudi tistim, ki se priseljujejo. Hkrati se vse bolj kaže interes investitorjev za stanovanjsko gradnjo v Novem mestu.«

 

Nova, takoj vseljiva stanovanja Stanovanjskega sklada RS so zemljiško knjižno urejena in neobremenjena. Kupci stanovanj lahko izkoristijo tudi njihovo ponudbo ugodnega kredita. Ob večjem interesu imajo na razpisu prednost mlade družine, družine z osnovnošolskimi otroci, gibalno ovirane in mlajše osebe. »To so stanovanja, ki so bila najprej namenjena oddaji, vendar jih nismo uspeli oddati, zato smo se odločili, da jih prodamo. To pomeni, da je struktura na tej lokaciji očitno bolj privlačna za prodajo kot oddajo. Ob tem smo ponudili tudi ugodno ceno in ugodne kreditne pogoje sklada,« je dodal direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec.

 

Kabinet župana

Predaja kljucev kupcem.JPG

nazaj