vodilna slika

Rušenje stavbe na Novem trgu 6

datum: 09. 03. 2016

Novi lastnik objekta na Novem trgu 6, podjetje Trgograd, nadaljuje s postopki rušenja objekta. Dolgoletna izpostavljena novomeška črna točka se tako končno spreminja v nekoliko svetlejšo. Po ocenah lastnika bi se rušenje lahko zaključilo do sredine aprila.

Novi lastnik objekta na Novem trgu 6, podjetje Trgograd, nadaljuje s postopki rušenja objekta. Dolgoletna izpostavljena novomeška črna točka se tako končno spreminja v nekoliko svetlejšo. Po ocenah lastnika bi se rušenje lahko zaključilo do sredine aprila. Spremembe prinašajo izboljšave, v času, ko se izvajajo, pa znajo povzročiti kakšno nevšečnost. Zato vas prosimo za strpnost in potrpežljivost, ki jo prinaša spremenjena prometna ureditev v času rušenja in gradnje.

 

Po rušenju bo prazno zemljišče predvidoma namenjeno začasnemu javnemu parkirišču. Gradnja novega objekta bi lahko stekla v prihodnjem letu, pred tem pa bo moral kupec podati še pobudo za spremembe občinskega podrobnega prostorskega načrta in izvesti javni arhitekturni natečaj.


Mestna občina Novo mesto je objekt za 370.000 EUR odkupila v septembru 2015, z namenom, da čim prej poišče ustreznega kupca, ki bi uredil to dolgoletno problematično točko. Vložena sredstva smo pokrili s prodajo nepremičnine novemu investitorju. Pri izklicnih pogojih prodaje je občina opredelila nekaj dodatnih pogojev, ki bodo omogočili, da se to območje čim prej uredi v skladu z javnim interesom. Pogoji so rušenje stavbe, pobuda za pripravo izvedbenega prostorskega akta za to območje, razpis dvostopenjskega javnega arhitekturnega natečaja in čimprejšnja gradnja novega objekta. V pogodbi so zapisane tudi močne varovalke, tako da so kakršni koli špekulativni nameni izključeni. Če bi jih vendarle zaznali, imamo predkupno pravico za enako ceno, kot smo objekt prodali.

DSC 0041.JPG


nazaj