vodilna slika

Župan Macedoni sprejel skupino dijakov iz Izraela

datum: 24. 03. 2016

V Novem mestu so bili gostje Gimnazije Novo mesto, s katero so se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v torek,  22. marca 2016, v sejni sobi občinskega sveta sprejel skupino dijakov izraelske šole  »Isarel's young ambassadors school«, ki so Slovenijo obiskali s ciljem, da predstavijo svojo državo in se povežejo s slovenskimi sovrstniki.   

 

V Novem mestu so bili gostje Gimnazije Novo mesto, s katero so  se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.  Župan je podprl dogovor med šolama, ki sta mu ga na sprejemu na rotovžu predstavila vodja izraelske šole mladih ambasadorjev Yitzhak Eldan in ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič.  

 

Župan Macedoni je 20 izraelskim srednješolcem in njihovim spremljevalcem predstavil Novo mesto, pri čemer so goste posebej zanimali simboli Novega mesta.  Mladi Izraelci , ki se urijo v diplomatskih veščinah in protokolu, so županu poklonili darila, ki odražajo izraelsko tradicijo, župan pa je podaril simbol Novega mesta situlo. Z arheološko tradicijo Novega mesta so se izraelski gostje pred obiskom rotovža že podrobno seznanili v Dolenjskem muzeju.

 

 

 

 

 

DSC_0009.JPG

DSC_0025.JPG

DSC_0080.JPG

nazaj