vodilna slika

Pričenja se Novomeška tržnica

datum: 05. 04. 2016

Od 8. aprila dalje na Glavnem trgu v Novem mestu!

Z 8. aprilom bo na Glavnem trgu v Novem mestu zaživela Novomeška tržnica, ki bo poleg priložnosti za nakup domačih pridelkov in izdelkov nudila prostor za druženje in srečevanje v mestnem jedru. Vsak petek, od aprila do oktobra, bo predstavljala lokalne pridelovalce, sledila današnjim trendom potrošnje in osveščala o lokalni ponudbi in kakovosti produktov.

 

Domači pridelki in izdelki

Obiskovalcem bo na voljo vse od sveže, sezonske zelenjave in sadja, mlečnih in mlevskih izdelkov, suhomesnatih izdelkov, klasičnih dobrot po recepturah naših babic in bolj mladostno obarvanih kulinaričnih sladkosti ter umetniških izdelkov. Tradicionalno sejemsko ponudbo bodo obogatila kulinarična razvajanja v sodelovanju z lokalnimi ponudniki gostinskih storitev, dogajanje pa bo občasno popestril tudi glasbeno-kulturni program.

 

Vračanje h koreninam

Mestne tržnice so bile nekoč zagotovilo živeža prebivalcem, izmenjave blaga, informacij in mestnega vrveža. Kultura tržnic je bila zakoreninjena v vsakdanjiku prebivalca nekega mesta, medtem ko je okoliškim kmetom in obrtnikom ponujala možnost preživetja. Novo mesto v letošnjem letu pričenja z novo zgodbo obujanja nekoč tako raznolikega dogajanja mestnih trgov. Obujanje tradicije bo v mestno jedro prineslo okuse in način življenja naših pradedov. ''Novomeška tržnica'' je zgodba začetka. Je zametek dolgoročne želje po obnovi že obstoječe tržnice in istočasno njena podaljšana zgodba. Je nadaljnji korak k obujanju mestnega jedra, ustvarjanje vsebine za njegove obiskovalce in promocija domačih izdelkov.

 

Vabilo na otvoritev

V petek, 8. aprila, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite v dopoldanskih ali popoldanskih urah in se prepustite zadnjemu delovnemu dnevu v tednu. Pomemben čas za malico preživite na Glavnem trgu in se okrepčajte na kulinarični stojnici. V popoldanskih urah pa se v družbi razvajajte z gostinsko ponudbo na okoliških terasah. In seveda, kar je najbolj pomembno, zagotovite si lokalne pridelke za cel vikend.

 

PONUDNIKI NA NOVOMEŠKI TRŽNICI 2016

 

EKOLOŠKI KOTIČEK

1. Ekološka kmetija Šelar

 

2. Ekološka kmetija Mikolavčič

 

3. Ekološka kmetija Marinček

 

4. Ekološko čebelarstvo Pavlin

 

5. Semenjavnica – ponudba sadik in semen

 

OSTALI PONUDNIKI

 

6. Pekarstvo in slaščičarstvo Brodnik

 

7. Ana Retelj – unikatni leseni izdelki

 

8. Sirarstvo Kranjec

 

9. Hotel pri Belokranjcu

 

10. Kmetija Peterle

 

 

 

Kontakt:

Meta Kocjan, trznica@novomesto.si

 

12644854 235372523463640 7923265510262555361 n.jpg

 

 

nazaj