vodilna slika

Zveza Romov za Dolenjsko županu predala peticijo

datum: 14. 04. 2016

Zveza Romov za Dolenjsko je županu Gregorju Macedoniju predala peticijo, s katero opozarja na neurejene razmere v romskem naselju Žabjak.

Župan je ob srečanju s predsednikom Zveze Romov za Dolenjsko Bogdanom Mikličem in podpredsednikom Zvonkom Golobičem poudaril, da podpira pripravo peticije. Ob tem je opozoril, da mora biti ta v prvi vrsti namenjena večinskemu lastniku zemljišč, torej državi. 80 odstotkov zemljišča, na katerem se razteza romsko naselje, je namreč v lasti Ministrstva za obrambo. Nekaj zemljišč je v lasti Romov, le dva odstotka pa sta v lasti Mestne občine Novo mesto. 

Mestna občina Novo mesto sama ne more rešiti situacije, je pa pripravljena v partnerstvu z državo in z vsemi vpletenimi, tako okoliškimi stanovalci kot prebivalci tega naselja, zadeve začeti reševati. Zato je pripravljena sprejeti prenos zemljišč z države na občino, vendar mora svoj delež pomoči prispevati tudi država in pred prenosom zemljišč najprej zagotoviti sredstva za prostorsko ureditev naselja in komunalno infrastrukturo.

 

 

foto  2 .JPG

 

 

 

nazaj