vodilna slika

Župan sprejel mladinska državna prvaka v šahu

datum: 18. 04. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v ponedeljek, 18. aprila 2016, sprejel mlada člana Šahovskega društva KRKA Novo mesto Vida Dobrovoljca in Maja Zirkelbacha, ki sta nedavno osvojila naslov posamičnih državnih prvakov pri fantih do 16 oziroma do 18 let.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v ponedeljek, 18. aprila 2016, sprejel mlada člana Šahovskega društva KRKA Novo mesto Vida Dobrovoljca in Maja Zirkelbacha, ki sta nedavno osvojila naslov posamičnih državnih prvakov pri fantih do 16 oziroma do 18 let. Odlična novomeška šahista, ki sta tudi slovenska mladinska reprezentanta, je spremljal predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto Robert Rudman.

DSC 0288.JPG

Župan Macedoni je mladima šahistoma čestital za osvojeni naslov in poudaril, da je uspeh mladih športnikov zelo pomemben, saj predstavlja zgled in spodbudo ostalim mladim, da se začnejo ukvarjati določeno aktivnostjo. Kot je dejal, so uspehi dokaz dobrega in sistematičnega dela Šahovskega društva KRKA Novo mesto ter izrazil zadovoljstvo, da v društvu dajejo mladim priložnost, da zaigrajo tudi v članski konkurenci. Vid Dobrovoljc in Maj Zirkelbach se bosta tako v članski konkurenci pomerila tudi na državnem prvenstvu, ki se v organizaciji Šahovskega društva KRKA Novo mesto na Otočcu začne to soboto.

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto, ki letos praznuje 70. obletnico delovanja, je za dolgoletne vrhunske dosežke in uspešno širjenje šahovske kulture ob letošnjem občinskem prazniku prejelo grb Mestne občine Novo mesto za leto 2015. V letu 2015 so novomeški šahisti postali ekipni državni prvaki v standardnem šahu tako pri mladincih kot pri mladinkah, v posebni skupni uvrstitvi vseh moških in ženskih ekip v vseh tekmovalnih zvrsteh šaha, ki jo vodi Šahovska zveza Slovenije, pa so prvič osvojili prvo mesto.

Osrednji dogodek v okviru praznovanja 70. obletnice je organizacija letošnjega državnega prvenstva članov in članic, ki bo 23. aprila potekalo v hotelu Šport na Otočcu. Na njem se bo okoli 70 najboljših slovenskih šahistov in šahistk v devetih dneh (tekmovanje bo trajalo vse do 1. maja) pomerilo za naslov najboljšega v državi.

 

nazaj