vodilna slika

Župan si je ogledal potek gradnje mostu čez potok Težka voda

datum: 14. 09. 2016

Gradnja mostu poteka po načrtih.

Gradnja mostu čez potok Težka voda poteka po načrtih

 

Dela, ki potekajo v sklopu rekonstrukcije Smrečnikove ulice in gradnje novega mostu čez potok Težka voda pri Znančevem mlinu, potekajo po načrtih. Nov most, ki je nadomestil dotrajanega, že stoji. Ob dokončanju del bo imel nosilnost do 60 ton, širina vozišča pa bo skupaj s pločniki znašala 8,39 metra. V sklopu delne rekonstrukcije Smrečnikove ulice od priključka ulice Nad mlini do novega mostu bo dograjen še pločnik ob levi strani cestišča, ki ga bo osvetljevala tudi nova javna razsvetljava. Dela se predvidoma zaključujejo konec leta 2016.

Gradbišče si je danes skupaj z Martinom Gosenco, predsednikom uprave podjetja CGP, ki izvaja dela, ogledal tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je povedal: »S tem izboljšujemo varnost tega odseka za občane in hkrati prometno infrastrukturo Novega mesta, saj ravno tu poteka obvoz v primeru del na Kandijski cesti. Verjamem, da to prinaša dodatno kakovost življenja za vse, ki bivajo v okolici, širšemu mestu pa bolj pretočen promet.«

Vrednost investicije (gradnja, nadzor, koordinator varstva pri delu, investicijska in projektna dokumentacija) znaša 895.000 EUR (z DDV).

Foto 3.jpg

Foto 2.JPG

Foto 1.jpg

 

 

nazaj