vodilna slika

Novo mesto je obiskala delegacija madžarskega mesta Dunaújváros

datum: 21. 09. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v sredo, 21. septembra 2016, sprejel predstavnike Univerze Dunaújváros in gospodarske zbornice Dunaújváros, ki so Novo mesto obiskali na pobudo Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto (FINI). Po sprejemu na rotovžu in vodenem ogledu mesta se je delegacija iz madžarskega mesta Dunaújváros v prostorih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) sestala s predstavniki GZDBK in Razvojnega centra Novo mesto, na FINI pa je potekalo srečanje s predstavniki Konzorcija Univerzitetnega prostora Novo mesto (Konzorcij UNM).

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v sredo, 21. septembra 2016, sprejel predstavnike Univerze Dunaújváros in gospodarske zbornice Dunaújváros, ki so Novo mesto obiskali na pobudo Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto (FINI). Po sprejemu na rotovžu in vodenem ogledu mesta se je delegacija iz madžarskega mesta Dunaújváros v prostorih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) sestala s predstavniki GZDBK in Razvojnega centra Novo mesto, na FINI pa je potekalo srečanje s predstavniki Konzorcija Univerzitetnega prostora Novo mesto (Konzorcij UNM). Namen obiska je gostom iz Madžarske predstaviti konkretne možnosti sodelovanja na izobraževalnem in gospodarskem področju in pri drugih projektih v skupnem interesu.

20160920 090816 1474375226152.jpg

»V Mestni občini Novo mesto sodelujemo pri pobudah za mednarodno sodelovanje, ker se zavedamo, da je čezmejno, regionalno in širše mednarodno povezovanje danes ključno za realizacijo razvojnih projektov, uspešno črpanje evropskih sredstev, dvig konkurenčnosti, pridobivanje novih znanj in prenos dobrih praks, kar ima vse za posledico višjo kakovost življenja v lokalnem okolju. Novomeške visokošolske institucije imajo ob dobri povezavi z novomeškim gospodarstvom velike priložnosti za uspešno delovanje v mednarodnem prostoru,« je po srečanju z madžarsko delegacijo dejal župan MONM Gregor Macedoni.

Delegacija mesta Dunaújváros se je v torek, 20. 9. 2016, na Gradu Jable pri Mengšu udeležila 6. konference e-regij, na kateri so sodelovali tudi udeleženci iz Novega mesta. Vodja razprave »Čezmejno e-sodelovanje akterjev v e-regijah: občina, gospodarska zbornica, razvojni center, univerza«, je bila izr. prof. dr. Annmarie Gorenc Zoran iz FINI, iz Novega mesta pa so sodelovali župan MONM Gregor Macedoni, direktor GZDBK Tomaž Kordiš, mag. Tatjana Hutar, vodja projektov na Razvojnem centru Novo mesto in doc. dr. Zoran Levnajić, prodekan za znanstveno raziskovalno delo na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu. Cilj razprave je bilo bil oblikovanje konkretnih ukrepov za povečanje konkurenčnosti in zviševanje mednarodnega profila regij oziroma čezmejnega sodelovanja.

madz 1.JPG

 

nazaj