vodilna slika

S 1. oktobrom imenovan vršilec dolžnosti Zavoda Novo mesto

datum: 23. 09. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto je na današnji novinarski konferenci na novomeškem rotovžu sporočil, da bo s 1. oktobrom 2016 na mesto vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto (Zavod Novo mesto) imenoval Novomeščana Roberta Judeža.

S 1. oktobrom imenovan vršilec dolžnosti Zavoda Novo mesto

 

Župan Mestne občine Novo mesto je na današnji novinarski konferenci na novomeškem rotovžu sporočil, da bo s 1. oktobrom 2016 na mesto vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto (Zavod Novo mesto) imenoval Novomeščana Roberta Judeža. S tem imenovanjem bodo stekli vsi postopki za izoblikovanje zavoda v skladu z akti, ki jih je julija 2016 sprejel Občinski svet.

 

Župan Gregor Macedoni je ob tem povedal: »Gre za osebo, ki dobro pozna vsa področja delovanja novega zavoda in lahko čim prej pravno izvede vse potrebne postopke pri njegovem nastajanju. Bil je vodja oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Novo mesto, član svetov Kulturnega centra Janeza Trdine ter Agencije za šport, dobro pa pozna tudi področje mladine, saj je bil v študentskih letih aktiven član študentskih organizacij.«

 

»Moja naloga bo predvsem pravno-formalna ureditev novega zavoda, izvedba združitve Kulturnega centra Janeza Trdine in Agencije za šport ter priprava organizacijske strukture in poslovno-finančnega dela. Tisti, ki bodo želeli delati v novem zavodu, bodo dobrodošli tudi naprej,« je dodal Robert Judež, bodoči vršilec dolžnosti direktorja.

 

Po dogovoru z županom Robert Judež ne bo kandidiral na razpisu za direktorja Zavoda Novo mesto in hkrati v času, ko bo opravljal vlogo vršilca dolžnosti direktorja, njegovo podjetje Konvikt d.o.o. ne bo sodelovalo s tem zavodom.

 

Vse postopke imenovanja sveta novega zavoda in novega direktorja bo vodil Občinski svet Mestne občine Novo mesto, predvidoma pa bodo ti postopki potekali približno pol leta.

 DSC 0004.JPG

DSC 0007.JPG

nazaj