vodilna slika

Števec kolesarjev na Kandijskem mostu

datum: 26. 09. 2016

Sodelujte v nagradni igri.

Števec kolesarjev je Mestna občina Novo mesto postavila že lani, vendar tehnična izvedba zaznavanja kolesarjev s pomočjo pnevmatskega tipala ni bila kos vsem mehanskim obremenitvam na mostu.

Dobavitelja so strokovne službe MO NM pozvale k razvoju rešitve za zaznavanje prometa kolesarjev s pomočjo brezstičnega indikatorja in k izvedbi števca z večjim prikazovalnikom.

Namen merjenja je zagotavljanje podatkov o številu kolesarjev, ki prihajajo v mestno jedro s kolesi preko Kandijskega mostu, obenem pa želi MO NM z ukrepom promovirati kolesarjenje kot zdrav način življenja in spodbujanje trajnostne mobilnosti. Podatki o kolesarjih bodo naknadno dostopni tudi na spletu. Za kolesarje pa imamo pripravljene tudi nagrade.

 

Pogoji za nagrado:

Kolesarje, ki se slikajo pred števcem, sliko objavijo na FB-ju in na njej označijo Mestno občino Novo mesto (@mestnaobcinanovomesto), na rotovžu čakata odsevna trakova.

Odsevni trakovi so obenem tudi terminsko primerna nagrada, saj začenjamo z akcijo Bodi viden, bodi previden. Vidnost v prometu je še kako pomembna iz vidika varnosti, k čemur pozivajo organizacije iz področja varnosti v prometu na nacionalni, kot tudi na lokalni ravni. Med njimi tudi Svet za preventivo in vzgojo v prometu.

DSC 0106.JPG

nazaj