vodilna slika

Soglasno v nov vrtec pri Osnovni šoli Otočec

datum: 29. 09. 2016

Novo mesto, 29. 9. 2016 – Predstavniki Mestne občine Novo mesto so na sestanku s predstavniki Krajevne skupnosti Otočec in predstavnikom staršev otrok, ki...

Novo mesto, 29. 9. 2016 – Predstavniki Mestne občine Novo mesto so na sestanku s predstavniki Krajevne skupnosti Otočec in predstavnikom staršev otrok, ki obiskujejo vrtec na Lešnici, soglasno potrdili gradnjo novega vrtca pri Osnovni šoli Otočec. Odločitev je bila sprejeta na podlagi temeljite primerjalne analize obnove obstoječega vrtca na Lešnici in novogradnje pri osnovni šoli.

 

Analiza je pokazala, da lokacija ob Osnovni šoli Otočec ustreza vsem normativom in minimalnim pogojem, ki jih za vrtce priporoča pravilnik. Med prednostmi izbrane rešitve so predvsem zadostne zelene površine, novogradnja, ureditev prostorov v pritličju in lažja logistika zaradi neposredne bližine šole. Novogradnja bo tudi ugodnejša, saj je izbrana rešitev za 140 tisoč evrov cenejša od rekonstrukcije vrtca na Lešnici. Ocenjena vrednost novogradnje znaša približno 600 tisoč evrov (brez DDV).

 

Nov vrtec bo umeščen na južni strani šole, imel pa bo tri oddelke – dva za prvo starostno obdobje in en oddelek za drugo starostno obdobje. Gradnja se bo predvidoma pričela v letu 2018.

DSC 0575.JPG

nazaj