0044.jpg

Na slavnostni akademiji podelili nagrade in priznanja za leto 2017

datum: 09. 04. 2018

V soboto, 7. aprila je potekala tradicionalna slavnostna akademija ob letošnjem občinskem prazniku. Nagrado Mestne občine Novo mesto za leto 2017 so prejeli Iztok Gradecki, Frančiška Danica Pavlin in Janez Štrukelj. Trdinova nagrada je šla v roke Ane Marije Kozlevčar in Aleša Makovca, grb Mestne občine Novo mesto pa so dobili mag. Andrej Šikovec, Založba Goga in Pihalni orkester Krka. Častni občan je postal dr. Jože Gričar. V kulturno-umetniškem delu programa je nastopil Big band Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom dirigenta Jake Kopača.

ČASTNI OBČAN

Dr. Jože Gričar je naziv častnega občana prejel za pomembne znanstvene, pedagoške in raziskovalne dosežke na področju informatike.

0025

NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Frančiška Danica Pavlin za dolgoletno požrtvovalno delo na področju rejništva, krvodajalstva in prostovoljstva.

Iztok Gradecki za pomembne trajne uspehe na področju kardiologije in osveščanja prebivalcev o pomenu in načinu zdravega življenja.

Janez Štrukelj za 50-letno delo v novomeškem in slovenskem rokometu, za delo v civilni zaščiti in pirotehniki ter za aktivno sodelovanje v vojni za osamosvojitev Slovenije.

 

TRDINOVA NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Ana Marija Kozlevčar za dolgoletna prizadevanja in uspehe na prosvetnem in humanitarnem področju ter na področju socializacije Romov.

Aleš Makovec za uspehe na glasbenem področju.

 

GRB MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Mag. Andrej Šikovec za razvoj novih pristopov na področju žilne kirurgije in za pomemben prispevek h kakovosti zdravstva na Dolenjskem.

Pihalni orkester Krka za visoko kakovost glasbene produkcije, kulturno vzgojo in inovativne pristope na področju instrumentalne glasbe.

Založba Goga za pomemben doprinos k slovenski književnosti in prepoznavnosti Novega mesta v Sloveniji in tujini ter za organizacijo kakovostnih kulturnih dogodkov v lokalnem okolju.

 

Podrobne obrazložitve si lahko preberete v brošuri.

Fotogalerijo iz dogodka si lahko ogledate na povezavi.

nazaj