_DSC0758.JPG

Prvi odsek v Šmihelu končan, v ponedeljek nadaljevanje

datum: 26. 07. 2018

Dela na odseku državne ceste skozi naselje Šmihel med križiščema s Smrečnikovo in ulico Ob Težki Vodi se ta teden zaključujejo, zato bo na tem delu jutri (petek), 27. julija sproščen promet. Dela se v ponedeljek, 30. julija, nadaljujejo na odseku med križiščema z ulico Ob Težki Vodi in Šukljetovo ulico (trgovina Vita).

Na tem delu bo tako prihodnji teden vzpostavljena popolna zapora, ki je za zdaj predvidena do septembra. Obvoz za regionalni promet v smeri Novega mesta bo urejen preko Stranske vasi v smeri Gotne vasi, za lokalni promet pa po Šukljetovi in ulici Ob Težki Vodi nazaj na Šmihelsko cesto. Gre za nadaljevanje del prve faze rekonstrukcije Šmihelske ceste na najbolj problematičnem odseku med cerkvijo in trgovino Vita. Sanacija zajema dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja padavinske vode ter prenova vse ostale gospodarske javne infrastrukture.

OBVOZNA CESTA (002)

Druga faza se bo nadaljevala z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave do odcepa za Košenice, v tretji fazi sledi izgradnja manjkajočega pločnika mimo osnovne šole proti pokopališču. Nosilka vseh treh faz projekta je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Novo mesto pa pri investiciji nastopa kot sofinancer. Vrednost prve faze je dobrih 673 tisoč evrov (z DDV), Mestna občina Novo mesto bo prispevala tretjino. Maja sta oba partnerja že podpisala tudi sporazum o sofinanciranju druge faze.

S tem na Mestni občini Novo mesto nadaljujemo načrtno urejanje cestne infrastrukture na širšem šmihelskem območju. Po zahtevnih projektih urejanja cestnih povezav na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ureditvi preozkega prometnega grla na mostu čez Težko vodo, izboljšanju pretočnosti pri železniškem prehodu na Westrovi ulici, letos nadaljujemo z rekonstrukcijo Šmihelske ceste in gradnjo železniškega postajališča pri Šolskem centru Novo mesto. Urejanje cestne infrastrukture na tem območju želimo na Mestni občini Novo mesto v prihodnje nadgraditi z izgradnjo šmihelske obvoznice.

Šmihel

nazaj