monm-zupanovturnir2018-86.jpg

Ob prijetnem druženju pomagali Mojci

datum: 10. 09. 2018

V soboto, 8. septembra, je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal 8. dobrodelni županov turnir. Izkupiček letošnjega turnirja smo namenili naši občanki Mojci Škrbec, 25-letni Novomeščanki, ki kljub cerebralni paralizi piše svojo navdihujočo življenjsko zgodbo.

Otvoritveno slovesnost je obogatil pevski talent novomeških gimnazijcev, prireditev pa je minila tudi v duhu Štukljevega leta, ki ga letos obeležujemo v Novem mestu. Turnirja se je udeležilo 24 tekmovalcev, ki so se v uvodu pomerili v  štirih kolih izžrebanih dvojic. Šestnajst najboljših je popoldan nadaljevalo z zaključnimi boji, pri čemer sta bila najuspešnejša Zala Pirc Bedič in Uroš Lubej. Pod vrh sta se zavihtela Igor Danev in Mitja Udovič, tretja pa sta bila Vojko Sečen in Bojan Rajer.

Tekmovanje je spremljal bogat spremljevalni program s srečelovom. Prijetno druženje se je popoldne zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4265 evrov, ki ga je iz rok župana prejela Mojca.

Mestna občina Novo mesto in Teniški klub Portovald se zahvaljujeta vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni so.

Letošnji donatorji so poleg številnih posameznikov tudi: Acer, Anton Podbevšek Teater, CGP, Dolenjske lekarne, AS Strmec, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Krka, Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Teniški klub Portovald, Tisk Šepic, Zavarovalnica Triglav, Bistro Marof, URSA, VDC Novo mesto, Zarja, Dolenjski muzej, Revoz, Zavarovalnica Sava, CGP, Medic, Adriatic Slovenica, Elektro Ljubljana, Pagras, Elektromehanika Gregorič, in BTC Novo mesto.

Fotogalerija

monm-zupanovturnir2018-15

monm-zupanovturnir2018-41

nazaj