fotka-velenje.jpg

Kampanja Tokrat grem volit

datum: 29. 01. 2019

Leto 2019 bodo zaznamovale Evropske volitve. 26. maja se bodo tako lahko državljani držav članic EU podali na volišča in izvolili evropske poslance za prihodnjih pet let. Z udeležbo na volitvah lahko tako vsi soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah in zlasti kot motivacija aktivnega državljanstva med mladimi, je bila s strani Evropskega parlamenta vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

 

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, s pomočjo platforme pa lahko na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Nenazadnje se lahko tudi aktivneje vključite v celoten projekt. Platforma zlasti služi kot motivacija mladim, da se vključijo, pozanimajo in poskrbijo, da bodo njihovi glasovi slišani med majskimi volitvami v Evropski parlament. O skupni Evropi moramo namreč odločati vsi, saj je široka politična participacija nujna za njen uspeh. Prvi takšen korak je oddaja glasovnice. 

 

V novi mobilni aplikaciji Citizen's App (Evropa na dlani), ki jo je zasnoval Evropski parlament, lahko uporabniki pametnih naprav poiščete odgovore na vprašanja Kaj sploh dela Evropa zame? Katere projekte v moji bližini financira? Kje v moji bližini so dogodki z evropsko tematiko? Tako lahko kjerkoli preverite dosežke EU, tekoče delo in cilje v prihodnosti, hkrati pa pojasnjuje delo Evropskega parlamenta. Najti je moč različne pobude glede na temo in lokacijo ter spremljati njihov napredek. Aplikacija, ki je dostopna v 24 jezikih, prav tako omogoča iskanje, deljenje, mogoče jo je tudi prilagoditi uporabniku. Prenesete si jo lahko na spodnjih povezavah:

App Store: http://bit.ly/apple-prenesi

Google Play: http://bit.ly/android-prenesi

 

Aplikacija omogoča tudi enostaven dostop do podatkov na spletnem portalu Kaj Evropa počne zame, ki državljanom predstavlja koristi, ki jim jih je prinesla EU in njenim vplivom na različna področja našega življenja. 

 

Lepo vabljeni tudi k poslušanju avdio programa Evropskega parlamenta, ki oddaja vsak dan v šestih jezikih, tudi v slovenščini.

 

Prav tako vas vabimo k uporabi spletne povezave Evropske-volitve, kjer najdete vse informacije o evropskih volitvah pri nas in v drugih državah članicah.

 

Več informacij najdete tudi na spletni strani novic Evropskega parlamenta

eu

nazaj