Sprejem_1.jpg

Župan sprejel plesalko Jasno Potočar

datum: 05. 03. 2019

Na rotovžu je župan Gregor Macedoni sprejel plesalko standardnih in latinsko-ameriških športnih plesov Jasno Potočar in predsednika Plesnega kluba Novo mesto Zdenka Potočarja. Jasna in njen soplesalec Nal Lakič, ki se sprejema zaradi poškodbe ni mogel udeležiti, sta v svoji samostojni plesni karieri nanizala veliko uspehov, med katerimi so zlate in srebrne medalje iz državnih prvenstev ter prva mesta v Slovenski plesni ligi.

V prejšnji sezoni sta bila udeleženca dveh svetovnih prvenstev, in sicer v standardnih plesih na Madžarskem in v latinsko-ameriških plesih v Litvi. V močni konkurenci svetovne plesne elite starejših mladincev sta bila odlična in se uvrstila v boljšo polovico tekmovalcev. Med pomembnejšimi plesnimi uspehi preteklega leta lahko naštejemo tudi polfinale Verona, finale Brescia, finale Bari, finale San Marino, finale Livorno, polfinale Beograd, polfinale Zagreb, finale Timisoara in številna druga. Osvojila sta tudi srebrno in bronasto medaljo na državnem prvenstvu.

Župan Gregor Macedoni je Jasni in njenemu soplesalcu čestital za številne odlične uspehe in promocijo občine na plesnem področju in jima zaželel obilo uspeha na nadaljnjih tekmovanjih med člani. Kot je povedala Potočarjeva, uspehi pri športnih plesih zahtevajo veliko trdega dela, saj trenirata šest dni v tednu po pet ur dnevno, pod vodstvom mednarodno uveljavljenega trenerskega tima v Ljubljani, ves čas pa tekmujeta za domači Plesni klub Novo mesto, ki je vzgojil že kar nekaj vrhunskih športnih plesalcev znanih doma in v svetu ter že dvajset let omogoča plesalcem Dolenjske in Bele krajine kvaliteten trening športnega plesa.

nazaj