Slika_22.jpeg

Še eno priznanje za Novo mesto

datum: 03. 04. 2019

Na konferenci E-mobilnost v občinah 2019, ki je potekala na Brdu pri Kranju, smo osvojili nagrado za 3. najboljšo mestno občino na področju e-mobilnosti. Prvo mesto je osvojila Mestna občina Ljubljana, drugo pa Mestna občina Maribor

Naša občina se aktivno zavzema in podpira razvoj trajnostne mobilnosti, del česar je tudi delovanje deset javnih polnilnih postaj za električna vozila, s katerimi spodbujamo uporabo električnih vozil med občani, štiri električna in hibridno vozilo pa uporabljamo tudi v Občinski upravi. Po mestnem jedru bo v kratkem za prevoz potnikov na voljo električni minibus, za katerega ravnokar poteka javno naročilo, maja bo vzpostavljen sistem izposoje 45. električnih koles GoNM, v razvoju pa je tudi sistem »car sharinga« oz. souporabe vozil.

Srečanje na Brdu je bilo, poleg podelitve nagrad, namenjeno tudi predstavitvam dosedanjih dosežkov občin in prepoznavanju dobrih domačih praks, načrtov na področju e-mobilnosti na državni ravni, pa tudi primerom dobrih praks domačih podjetij in podjetij ter organizacij iz tujine. Poleg domačih je bila številčna udeležba tujih gostov, med katerimi sta bila veleposlanica Madžarske Edit Szilagyne Batorfi in veleposlanik Kraljevine Norveške Olav Berstad, nagrado za e-mobilnost pa je v imenu novomeške občine prevzel podžupan Bojan Kekec.

nazaj