_DSC1281.jpg

Osrednja maturantska parada ponovno na Glavnem trgu

datum: 14. 05. 2019

Na Mestni občini Novo mesto si že vrsto let prizadevamo za skupno maturantsko parado vseh novomeških maturantov na enem prizorišču, z letošnjim odprtjem prenovljenega Glavnega trga pa smo pridobili tudi najprimernejšo kuliso za ta poseben dogodek.

Zato smo se odločili, da ne bomo več aktivno podpirali dveh prizorišč, ampak samo eno - obnovljeni Glavni trg. Ker je v organizaciji priprav dijakov na parado udeleženih več plesnih šol, smo prek razpisa izbrali vodilnega organizatorja, ki pa mora tako lokacijsko kot programsko omogočiti sočasno sodelovanje tudi drugim plesnim šolam. Status vodilnega organizatorja je prek razpisa pridobila tista zainteresirana plesna šola, ki je na podlagi potrdil novomeških šol izkazala, da vključuje največje število dijakov.

V želji, da bi se vsi zavrteli na Glavnem trgu, ne glede na negativen odziv preostalih organizatorjev tudi drugim dijakom nudimo možnost, da se (kot posamezniki, skupina ali prek plesne šole) pridružite osrednji maturantski paradi. Zbor plesalcev bo v petek, 17. 5. 2019, ob 10. uri v Športni dvorani Marof, kjer bo potekala generalka, nato se boste skupaj odpravili proti Glavnemu trgu. Vabljeni.

nazaj