_DSC0441.jpg

Na Drski varnejša pot za pešce, kolesarje in voznike

datum: 06. 06. 2019

Župan Gregor Macedoni in predsednica sveta Krajevne skupnosti Drska Mira Retelj sta v družbi otrok iz vrtca Pedenjped, enote Rdeča kapica, včeraj uradno odprla prenovljeni odsek ceste na ulici Drska. Od križišča s Šegovo ulico do konca slepe ulice pri železniški progi je zgrajen pločnik in javna razsvetljava, urejena je bila komunalna infrastruktura in izvedena sanacija cestišča.

Dela je izvajalo podjetje CGP skupaj s podizvajalcem NG nizke gradnje, skupna vrednost investicije je znašala 617.335,58 evrov z DDV, od tega je polovico nepovratnih sredstev prispevala država. Vrednostno pretežni del investicije je bil namenjen nujni obnovi za mesto pomembnih obstoječih komunalnih vodov, ki niso bili predmet vzdrževanja že vsaj od leta 1987.

Župan Gregor Macedoni in predsednica sveta Krajevne skupnosti Drska Mira Retelj  odprla prenovljeni odsek ceste na ulici Drska

Najbolj izpostavljen del ulice Drska je tako varnejši in primernejši za dnevne migracije, katerih pretežni del so dijaki in študenti Šolskega centra Novo mesto. Na območju Drske, ki je eden najhitreje rastočih predelov naše občine, so načrtovane tudi nadaljnje prenove cest. Med drugim je že izdelana dokumentacija za prenovo na odseku do Topliške ceste. 

Župan Gregor Macedoni in predsednica sveta Krajevne skupnosti Drska Mira Retelj  odprla prenovljeni odsek ceste na ulici Drska

Nastop predšolskih otrok ob odprtju prenovljenega cestnega odseka- Drska

Prenovljeni cestni odsek -Drska

nazaj