komisija_na_kanujih.jpg

Destinacija Dolenjska v finalu

datum: 17. 07. 2019

Na podlagi prijave Razvojnega centra Novo mesto in ob podpori vseh dvanajstih dolenjskih občin je destinacija Dolenjska ena izmed dveh finalistk za pridobitev naziva Evropska destinacija odličnosti. Za pridobitev dodatnih točk, ki bodo odločale o letošnjem zmagovalcu, je Novo mesto prejšnji teden obiskala tudi petčlanska strokovna komisija.

V okviru obiska je komisija obiskala Grajski vrt na Otočcu, kjer že drugo leto gojijo lastno zelenjavo in zelišča za potrebe hotela Šport, Gradu Otočec in Term Šmarješke Toplice in nadaljevali z degustacijo dobrot v vinskem stolpu Grad Otočec. Obisk so nadaljevali v Novem mestu, kjer je podžupan  Boštjan Grobler komisijo popeljal po prenovljenem Glavnem trgu. Voden sprehod so nadaljevali do Frančiškanskega samostana. Komisija je druženje nadaljevala na Krki z veslanjem v kanujih in z obiskom  Beach bara Loca. Iz Novega mesta so se nato odpeljali do zadnje točke obiska – Dolenjskim Toplicam.

Destinacija-Dolenjska-v-finalu-projekta-Evropske-destinacije-odličnosti-RC-NM-VisitDolenjska-1080x674

Projekt Evropske destinacije odličnosti (European Destinations of Excellence) spodbuja razvoj trajnostnega turizma v Evropi in v ospredje postavlja manjše, a zanimive destinacije, ki ponujajo pristna doživetja in omogočajo odkrivanje bogate lokalne turistične ponudbe.

Z nazivom Evropska destinacija odličnosti 2019 bo izbrana destinacija vključena v promocijske aktivnosti tako s strani Slovenske turistične organizacije kot tudi Evropske komisije. Zmagovalna destinacija in finalistke bodo postale članice slovenske mreže EDEN destinacij in pridobile možnost za včlanitev v evropsko združenje EDEN destinacij, ki spodbuja izmenjavo dobrih praks, povezanih s trajnostnim razvojem turizma, ter povezovanje destinacij iz Evrope.

 

nazaj