_DSC1793.jpg

Več kot 800 prijavljenih na Novomeški ½ maraton

datum: 24. 09. 2019

Na včerajšnji novinarski konferenci so župan Gregor Macedoni, idejni in organizacijski vodja Primož Kobe ter lanski zmagovalec 21-kilometrske preizkušnje Mitja Krevs predstavili drugo izvedbo Novomeškega ½ maratona, ki bo 5. in 6. oktobra. Teden dni pred zaključkom prijav je prijavljenih že več kot 800 tekačev iz dvanajstih držav, med katerimi je tudi glavnina najboljših slovenskih tekmovalcev.

Župan Gregor Macedoni, ki bo tudi letos aktivno sodeloval na rekreativni preizkušnji, je izpostavil pomen osrednje tekaške prireditve za turistično ponudbo našega mesta, o čemer pričajo prijave iz Slovenije in tujine. Primož Kobe je ob predstavitvi letošnjega programa izpostavil zadovoljstvo nad velikim interesov tekačev, kar pripisuje odlični lanski izvedbi. Tudi letos se program v soboto začenja z otroškimi teki, ki so uvrščeni tudi v program šolskih tekov učencev in dijakov novomeških osnovnih in srednjih šol. Bogat program bodo nadgradili tudi z organizacijo pohoda, nordijske hoje in premierno izvedbo kinološke športne discipline – canicross, ko se bodo lastniki psov na idilični progi ob reki Krki lahko pomerili skupaj svojimi štirinožnimi ljubljenčki. Za kulinarično spremljavo sobotnega programa bo poskrbela Kuhna na kolesih.

Trasi nedeljskih osrednjih preizkušenj na 21 in 6,5 km ostajata enaki kot lani, s 300-metrskim podaljškom po pentlji pri krožišču »tabletka«, kar je med uradnim merjenjem certificirala tudi mednarodna zveza za cestne teke, ki deluje pod okriljem krovne mednarodne atletske zveze (IAAF). Za neposredni televizijski prenos osrednjih tekaških preizkušenj bo ob produkcijski podpori dijakov in profesorjev Srednje elektro šole in tehnične gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto poskrbel Šport TV. Prijave za osrednji nedeljski preizkušnji so odprte do prihodnjega ponedeljka, 30. septembra.

Tudi lanski zmagovalec Mitja Krevs se je pridružil čestitkam za lansko izvedbo in povedal, da z veseljem in velikim motivom nastopa na domači tekmi, na zanimivi, a vse prej kot enostavni trasi po dolini reke Krke. Krevs se bo za morebitno drugo zmago pomeril s Timotejem Bačanom, Rokom Puharjem, Primožem Porento, Janom Samido, Matevžem Cimermančičem in Miho Povšičem. Tudi med dekleti je svoj nastop že potrdila lanska zmagovalka Neja Kršinar, v Novo mesto prihaja tudi madžarska olimpijka Tünde Szabó, slovenski orožji v boju za najvišja mesta pa bosta še Barbara Trunkelj in Eva Zorman.

 

 

 

nazaj