_DSC0013_-_S.jpg

Mednarodno častno priznanje Piranesi 2019 arhitektom prenove mestnega jedra

datum: 26. 11. 2019

Projektantska ekipa arhitekturnega biroja Atelier arhitekti je za prenovo mestnega jedra prejela mednarodno častno priznanje Piranesi 2019.

Nagrado vsako leto podeljujejo v sklopu Piranskih dni arhitekture, pri izboru pa sodeluje mednarodna žirija uglednih strokovnjakov s področja arhitekture, ki je o prenovi novomeškega Glavnega trga zapisala: »Kljub temu, da projekt obsega veliko območje, ga odlikuje preprostost, ki kaže tako zadržanost, kot zrelost. Trg, ki so ga nekdaj zavzemali avtomobili, je po prenovi postal odprta javna površina, ki ponuja raznoliko mestno življenje.« Po nagradi Turistične zveze Slovenije je projekt tako dobil novo potrditev tudi v mednarodnem arhitekturnem prostoru.

 

Projektantska ekipa biroja Atelier arhitekti na odprtju Glavnega trga v družbi župana Gregorja Macedonija in predsednika Urbanističnega sveta MONM Tomaža Slaka. 

BPu-ee0645

 

Povezane novice

14. november

Novo mesto ima najlepše mestno jedro

Včeraj smo v Ljubljani na Dnevih slovenskega turizma, na zaključni slavnostni prireditvi vseslovenske akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna, prejeli 1. nagrado v kategoriji mestna jedra. Župan...

več >

nazaj