DSC_3979.JPG

Podpisali pogodbo za prenovo zadružnega doma na Uršnih selih

datum: 31. 01. 2020

Župan Gregor Macedoni, direktor podjetja Malkom Marjan Skube in direktorica podjetja Zarja Janja Horvat Jaklič so včeraj na Uršnih selih podpisali pogodbo za prenovo tamkajšnja zadružnega doma. Več kot 60 let stara zgradba, ki je nekoč že nudila prostor za stanovanja, pošto, trgovino in kulturni dom, bo preurejena tako, da bo v štirih etažah omogočala umestitev večnamenskih prostorov za krajevno skupnost in šest stanovanj. Vrednost pogodbe je 500 tisoč evrov z DDV, pri čemer bo občina prispevala okoli 350 tisoč evrov, solastnik in upravitelj objekta Zarja pa 150 tisoč evrov.

Uršna sela

V prvi fazi del je že potekala gradbena ureditev podstrešnega dela z zamenjavo strešne konstrukcije in kritine. Nadaljevalna dela bodo vključevala ureditev kanalizacije, vodovoda in sistema ogrevanja, predvidena je obnova fasade in oken, ureditev parkirnih mest, ureditev frčad na strehi in dokončanje prostorov z zaključnimi tlaki in ulitjem betonske plošče. Dela se bodo začela februarja, zaključek pa je predviden konec leta 2020. Poleg šestih stanovanj, prostorov za krajevno skupnost in kulturne dvorane, bo dom po prenovi nudil prostore še za društvene in športne aktivnosti ter knjižnico.

S preureditvijo zadružnega doma na občini sledimo usmeritvi urejanja infrastrukture v okoliških vaških središčih. Urejenega, predvsem pa prometno varnega vašega središča so se konec lanskega leta tako že razveselili krajani Brusnic in Gabrja. Kot je povedal župan Gregor Macedoni, bo prenova zadružnega doma na Uršnih selih, ki je pomembno središče tega kraja, z bogatim društvenim in krajevnim življenjem, krajankam in krajanom ponudila primerno kombinacijo stanovanjskega objekta, s potrebnimi prostori za krajevno skupnost in društvene dejavnosti.

nazaj