DSC_0892.JPG

Dan za spremembe 2020 – Pogozdovanje v Mestni hosti

datum: 20. 02. 2020

V soboto, 4. aprila, bo potekal že 11. dogodek Dan za spremembe, ki ga organizira Slovenska filantropija, pri projektu pa sodeluje tudi Območno združenje Rdečega križa Novo mesto. V prostovoljski akciji s sloganom "Dobro za ljudi in planet" bo potekalo pomlajevanje gozda v Mestni hosti v Cegelnici, saj bo posajenih 1200 sadik bukve in smreke.

Gozd v Mestni hosti sodi med mestne gozdove s posebnim namenom in je strogo zaščiten zaradi svoje izjemne socialne in ekološke funkcije, z akcijo pa bodo prostovoljci osveščali o pomembnosti gozda v boju proti podnebnim spremembam. Zbor bo pri gozdni cesti v Cegelnici.

Akcijo bo potekala ob podpori Zavoda za gozdove Slovenije (OE Novo mesto), Gozdnega gospodarstva Novo mesto in Mestne občine Novo mesto in številnih prostovoljcev.

Prijave potekajo do 20. marca 2020 v Krajevni skupnosti Bršljin, KORK Bršljin, na Mestni občini Novo mesto, DRPD NM, RIC NM, na novomeških osnovnih in srednjih šolah, pri drugih organizacijah in neposredno na novo-mesto.ozrk@ozrks.si

Dan za spremembe 2020, vabilo.pdf

nazaj