DSC_6227.jpg

Jutri sondiranje v križišču Rozmanove in Vrhovčeve, v četrtek zapora uvoza na Prešernov trg

datum: 17. 03. 2020

Arheološko sondiranje pred nadaljevanjem prenove mestnega jedra za zdaj poteka hitreje od pričakovanj. Dela se bodo jutri nadaljevala s sondami v križišču z Vrhovčevo (pri Knjižnici Mirana Jarca), zato bo križišče zaprto za promet. Dostop do Vrhovčeve bo možen preko Ulice Talcev, Jerebove in Šolske ulice. Arheologi za jutri načrtujejo tudi dve sondi na delu Rozmanove pri parku Rastoče knjige. Obvoz bo možen po drugi polovici cestišča.

Skupna investicijska vrednost projekta je 2.668.732,54 EUR. Evropski sklad za regionalni razvoj
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz 
Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2.091.944,79 EUR.

Začetek projekta: december 2019
Zaključek projekta: september 2022

 

V četrtek bodo arheologi predvidoma nadaljevali s sondama na drugi polovici cestišča pri Parku rastoče knjige. Obvoz bo znova možen po nasprotni polovici cestišča. Nato se bodo arheologi predvidoma še isti dan preselili na začetek Prešernovega trga, ki bo v najožjem delu (pri spomeniku »Pojmo bratje, pesem o svobodi«) zaprt za promet. Obvoz proti Kandijskemu mostu bo možen po Rozmanovi (v nasprotni smeri kot sicer) in Kastelčevi naprej na Prešernov trg in Sokolsko ulico.

DSC_6248

DSC_6239

Predmet investicije je odprava socialne degradacije v območju operacije s premišljeno izpeljano celovito prostorsko in ekološko prenovo javnih odprtih površin.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji - www.eu-skladi.si

 

Povezane novice

09. marec

Pred nadaljevanjem prenove mestnega jedra arheološko sondiranje

Prenova mestnega jedra se v letošnjem letu nadaljuje na Rozmanovi, Kastelčevi in Prešernovem trgu. Na tem območju se predvidoma v ponedeljek, 16. marca, začenja arheološko sondiranje, ki bo vplivalo...

več >

nazaj