IMG_2031.jpg

Drevored na Šancah bo v kratkem začel brsteti

datum: 26. 02. 2021

V decembru zasajene sadike breka in skorša, ki nam jih je podaril someščan Marko Kobe, so prestale prvi pregled in obrezovanje. Drevesa ob pešpoti pod Šancami so v dobrem stanju, približuje se tudi pomladno obdobje, ko bodo začela odganjati.

Mestni občini Novo mesto je someščan Marko Kobe v preteklem letu podaril več deset sadik breka in skorša, avtohtonih slovenskih drevesnih vrst, ki so svoje mesto našle na vhodu v Župančičevo sprehajališče in na Šancah.

V tem tednu sta drevesa skrbno pregledala dr. Peter Železnik, pooblaščenec župana za mestno drevje, in vzgojitelj ter darovalec sadik, Marko Kobe, ki je na nekaj drevesih poravnal drevesne opore ter odrezal nezaželene in suhe veje.

IMG_2033

IMG_2030

Povezane novice

15. december

Na Šancah nov drevored breka in skorša

Danes smo v sodelovanju s podjetjem Komunala na vrhu starega mestnega jedra, nekoč imenovanega Kapiteljski hrib, posadili sadike dreves brek in skorš, ki jih je nedavno Mestni občini Novo mesto podaril...

več >

19. november

Z darovanimi sadikami breka in skorša ozelenili obrežje Krke na Pugljevi ulici

V sodelovanju s Komunalo Novo mesto smo začeli s saditvijo 50 sadik breka in skorša, ki jih je Mestni občini Novo mesto podaril Novomeščan Marko Kobe. Prvi sadiki sta bili danes posajeni na Pugljevi...

več >

nazaj