vodilna slika

Literarno glasbeni dogodek ob kulturnem prazniku - si za eno prešerno?

dne 08. 02. 2019, 19:00

Lokacija: KC Janeza Trdine

Idejna zasnova: Sara Gorše, Klavdija Kotar, Saša Šepec

Scenografija: Dan Pikalo

Izvedba: pesnice in pesniki Tara Božič, Neža Cerinšek, Ivan Hrovatič, Blaž Iršič, Klavdija Kotar, Brina Kren in Gašper Torkar

bend Eni od sedmih milijard,

glasbenici Nina Pečar in Petra Vidmar ter

igralki Ana Penca in Sara Gorše

Producenta: Zavod Novo mesto in JSKD, območna izpostava Novo mesto

INTIMNO DRUŽENJE OB POEZIJI IN GLASBI DOLENJSKIH USTVARJALCEV RAZLIČNIH GENERACIJ. Na večer kulturnega praznika vas tudi letos vabimo v Kulturni center Janeza Trdine na dogodek, ki je nastal posebej za to priložnost. Posvečen bo domačim avtorjem, ki svoja občutja bolečine in vznesene sreče, svoj odnos do sebe, drugih in sveta izražajo prek poezije, zapetih tonov ali zaigranih melodij. K sodelovanju smo povabili ustvarjalce različnih generacij, ki jih družijo odprtost srca, ljubezen do ustvarjanja, izjemna tenkočutnost pri opazovanju sveta in sposobnost prelivanja svojih občutkov v besede in pesmi, v tone in melodije … Z nami bodo že uveljavljeni pesniki s prodornimi glasovi, pa tudi zadržani in tišji začetniki.

Umetniki bodo svoje literarne in glasbene stvaritve interpretirali sami, igralki pa bosta na novo nastale verze in melodije povezovali z brezčasno poetiko Prešernovih poezij.

Pravočasno si zagotovite brezplačne vstopnice!

nazaj
<jan februar 2019 mar>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

prikaži vse dogodke