vodilna slika

Novomeški poletni večeri

dne 22. 08. 2019, 20:00

Lokacija: Knjigarna Goga

Organizator: Založba Goga

 

Ob 20.00 Pogovor o knjigi V Elvisovi sobi

Sebastijan Pregelj in Jelka Ciglenečki (moderatorka)

Literarni pogovor

V Elvisovi sobi je izjemno izpisan roman o odraščanju in verjetno tudi prvi slovenski roman, ki skozi osebno pripoved prepričljivo prikaže obdobje osamosvajanja naše države. Aljoša Harlamov, avtor spremne besede, je zapisal, da se Jan, osrednji junak roman, ne more nikoli več vrniti v Elvisovo sobo, lahko pa se vrne V Elvisovo sobo – topo bolečino nostalgije za preteklostjo lahko izpiše v življenjsko izkušnjo romana, ki pa ne bo ničesar prikrival, ničesar olepševal, ničesar gladil, ampak bo zgodovino pripovedoval z vso njeno kompleksnostjo in vsemi niansami; vsem njenim zlom in z vso lepoto. Bila je mladost in bila je država, ki ju ni več – je pa roman o njima.

S Sebastijanom Pregljem se bo pogovarjala Jelka Ciglenečki.

*V primeru dežja Galerija Simulaker.

 

Ob 21.30 Full Moon Collective

Koncert

Full Moon Colective je glasbena skupina, ki je plod razcveta sodobne slovenske klubske scene in je nastala septembra 2016.

Na pobudo saksofonista Lovra Ravbarja se je nekaj uveljavljenih glasbenikov združilo v kolektiv, ki ob vsaki polni luni izvede koncert v novem ljubljanskem klubu Soho. 

Ob navdušenem odzivu publike so se po nekaj inštrumentalnih jazz, funk, soul koncertih pridružile tudi glasbene gostje z izbranim vokalnim repertoarjem.

Full Moon Collective so:

Lovro Ravbar (altovski saksofon), Igor Leonardi (električna midi kitara), Tadej Kampl (električna bas kitara), Lazaro Hierezuello (tolkala), Enos Kugler (bobni), glasbeni gostji: Kaja Caf in Ana Vipotnik (vokalistki).

*V primeru dežja odpade.

nazaj