vodilna slika

Odgovore na vprašanja in pobude v skladu s Poslovnikom občinskega sveta Mestne občine Novo mesto pripravijo pristojni uradi občinske uprave.

Svetniki lahko svoja vprašanja oddate na povezavi.

Pred objavo jih potrdita direktor občinske uprave in župan.

Pohvala Civilni iniciativi grem v mesto


Datum: 07. 09. 2015
Urad: Kabinet župana
Svetniška skupina: SMC - Stranka modernega centra
Svetnik: Borut Škerlj

Pobuda

Pobuda in predlog, da se Občinski svet MO Novo mesto in župan javno zahvalita podjetnikom, glasbenikom in Civilni iniciativi Grem v mesto za dogodek in podpre pri novih aktivnostih.    

V petek, 3.7.2015, je CI Grem v mesto s podjetniki mestnega jedra organizirala dogodek Noč nakupov. Dogodek so združili s kulturnim dogodkom Rudi Potepuški in dobili logistično podporo MO Novo mesto. Sodelovali so glasbeniki Glasbene šole Lipičnik in Glasbene šole Marjana Kozine.  V mestu se je zgodil preobrat....preobrat v glavah meščanov, da se v "mestu NIČ ne dogaja" in preobrat v glavah podjetnikov v mestu, da ljudje ne pridejo v mesto. Dogodek je bil dokaz, da ljudje pridejo v mesto, če jim ponudiš pravo vsebino. Kaj je prava vsebina:

- ulična glasba

- odprte trgovine

- drugi dogodki v mestu (Rudi Potepuški, stand up comedy na Loki)

- sproščeno vzdušje

- vroča poletna noč

- dobro oglaševanje.

Zdi se, da so podjetniki oz. Civilna iniciativa dali mestu življenje. Na dogodek ni vabil nek zavod ali nek organizator. Tukaj so na dogodek vabili LJUDJE, ki delajo in živijo za mesto. In to je razlika....ker so v CI vsem povedali, kaj delajo in zakaj to počnejo. Ker so vabili s srcem in ker res verjamejo v naše mesto. In ljudje so to začutili! Poleg tega se je super poklopilo, da so bili ta dan v mestu še drugi dogodki (Vid Valič na Loki, Rudi Potepuški) in so res pritegnili zelo različne populacije.

 

Odgovor

Na pobudo je odgovoril župan Gregor Macedoni na sami seji (župan se je civilni iniciativi Grem v mesto že zahvalil, na sami seji se je ponovno javno zahvalil in pohvalil dogodek kot zelo uspešen).

Odgovor Kabineta župana:

Župan MONM se je podjetnikom za aktivacijo in doprinos k oživljanju mestnega jedra zahvalil na dan akcije Noč nakupov, hkrati pa ob več priložnostih izpostavil dosežke omenjene akcije tudi v javnosti. Glede zahvale Občinskega sveta predlagamo, da Svet sprejme sklep o pošiljanju zahvale, ki jo v imenu Občinskega sveta uresničimo v Kabinetu župana.

Pripravila:

Sara Drašković

vodja Kabineta župana

GREGOR MACEDONI

župan

Nazaj na seznam