vodilna slika

Župan Alojzij Muhič sprejel bronastega Francija Grajša

datum: 13. 01. 2011

Tajski boks tudi v Novem mestu postaja vse bolj priljubljen.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne sprejel člana Akademije tajskega boksa Muay thai gym Scorpion Francija Grajša, bronastega z nedavnega svetovnega prvenstva v tajskem boksu v kategoriji do 91 kg. Sprejema so se udeležili tudi Iztok Vorkapić, predsednik kluba ter predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, trener in sodnik, Matjaž Bučar, član športnega kluba, trener, od leta 2007 pa selektor slovenske reprezentance tajskega boksa, in Monika Jakše, najmlajša mednarodna sodnica, tudi članica antidopinške komisije WADA za JV Evropo.

 

Franci Grajš je član športnega kluba Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion, kategoriziran športnik pri Olimpijskem komiteju Slovenije in član slovenske reprezentance. Leta 2009 je na svetovnem prvenstvu dosegel 5. mesto. Na evropskem prvenstvu v Rimu je v kategoriji do 91 kg osvojil drugo mesto oz. naziv evropskega podprvaka. S svetovnega prvenstva leta 2010 pa se je vrnil z bronastim odličjem ter ponovno dokazal, da sodi v sam svetovni vrh.
Kot trener prenaša izkušnje in veščine tudi na mlajše.

Akademija tajskega boksa - Muay thai gym Scorpion bo skupaj z Mestno občino Novo mesto organizirala mednarodni športni dogodek "SITULA" The Night of Champions, ki bo 5. februarja 2011, v ŠD Marof v Novem mestu. Športni dogodek, ki se ga bodo udeležili športniki iz šestih držav, je v mednarodnem projektu "Muay Thai Against Drugs".

 

nazaj