vodilna slika

Mladi arhitekti in krajinski arhitekti prihajajo v Novo mesto

datum: 24. 02. 2016

Po uspešnem prvem Tednu brezplačnih svetovalnic, ki je potekal lansko jesen, se mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vračajo v 30 slovenskih mest. Med 29. februarjem in 4. marcem bodo nudili osnovne usmeritve pri vprašanjih v zvezi z gradnjo, prenovo, sanacijo, adaptacijo ter urejanjem okolice. V Novem mestu bodo na voljo 29. februarja, v veliki sejni sobi Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1, od 15. do 16. ure.

Novo mesto, 24. 02. 2016 – Po uspešnem prvem Tednu brezplačnih svetovalnic, ki je potekal lansko jesen, se mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vračajo v 30 slovenskih mest. Med 29. februarjem in 4. marcem bodo nudili osnovne usmeritve pri vprašanjih v zvezi z gradnjo, prenovo, sanacijo, adaptacijo ter urejanjem okolice. V Novem mestu bodo na voljo 29. februarja, v veliki sejni sobi Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1, od 15. do 16. ure.

 

Mladi strokovnjaki na področju urejanja prostora zagovarjajo osebni pristop, izmenjavo informacij, dostopnost stroke in povezovanje na različnih nivojih za iskanje in oblikovanje kakovostnejšega skupnega prostora. Tekom celega tedna bodo na voljo za reševanje obstoječih prostorskih zagat in iskanje optimalnih izvedbenih ter finančnih rešitev. Obiskovalci bodo lahko iz prve roke izvedeli vse o smiselnosti načrtovanih posegov ter morebitnih nadaljnjih postopkih in sodelovanju s posameznimi strokovnjaki. S tem se bodo lahko razumno spopadli z vsemi izzivi, ki jih prinaša urejanje prostora, in si ob upoštevanju nasvetov olajšali pot do kakovostnih prostorskih rešitev.

 

Več informacij ter obvezne prijave na njihovi spletni strani http://arhnasvet.si/svetovalnice/.

crnomelj 03.JPG

 

nazaj