vodilna slika

Nagrajenci priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto za leto 2015

datum: 07. 04. 2016

Občinski praznik Mestne občine Novo mesto je sinoči v Kulturnem centru Janeza Trdine zaključila Slavnostna akademija s podelitvijo nagrad in priznanj nagrajencem Mestne občine Novo mesto.

Letos nagrado Mestne občine Novo mesto prejmeta Gorazd Cibic (za življenjsko delo in pomembnejše trajne uspehe na urbanistično arhitekturnem področju) in Anton Progar (za pomembnejše trajne uspehe na področju planinstva in prostovoljstva). Trdinovo nagrado prejme dr. Daniel Brkič, koordinator projektne skupine za prenovo Mordaxove kapele. Grb Mestne občine Novo mesto prejmejo Klavdija Kotar (za dolgoletne uspehe, predano in izjemno zavzeto delo v ljubiteljski kulturni dejavnosti), Kulturno umetniško društvo Krka (za dolgoletne pomembne dosežke in bogat prispevek k promociji kulturnih dejavnosti) in Šahovsko društvo Krka Novo mesto (za dolgoletne uspehe in širjenje šahovske kulture).

 

Na spodnji povezavi si lahko preberete, na kakšen način so posamezniki in organizacije pustili svoj pečat v bogati dediščini mesta, ki se jim ta za njihova prizadevanja vsaj simbolno zahvaljuje z vpisom v imenitno druščino njihovih predhodnikov. Jubilejni letnik nagrajencev je nov dokaz, da je uspešno spoprijemanje z izzivi zapisano v novomeški DNK, in nov vir navdiha za vsakega izmed nas.

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem, hvala pa tudi vsem predlagateljem, ki so s svojimi pobudami izpostavili njihova dolgoletna prizadevanja in delovanje v skupno korist.

 

Brošura o nagrajencih priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto za leto 2015

Povezava na fotogalerijo 

foto.jpg

 

 

 

 

 

nazaj