vodilna slika

Župan sprejel britansko veleposlanico Sophie Honey

datum: 09. 06. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto (MONM) Gregor Macedoni je 8. junija 2016 na rotovžu sprejel veleposlanico Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Sopihe Honey.

Veleposlanica Honey, ki je na čelu britanskega veleposlaništva v Sloveniji od marca 2015, je Novo mesto obiskala prvič. V okviru obiska si je ogledala tovarno zdravil Krka ter se na dogodku v organizaciji Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in Britansko -slovenske gospodarske zbornice srečala z dolenjskimi gospodarstveniki. Po kratkem ogledu mestnega jedra jo je na rotovžu sprejel župan Macedoni, ki ji je predstavil zgodovino in glavne značilnosti občine ter nekaj ključnih prihodnjih projektov v občini. Veleposlanica je poudarila, da iz Novega mesta odhaja z zelo pozitivnimi vtisi in se strinjala z županom, da Slovenija ni zgolj Ljubljana. Kot je dejala, bo vesela vabil na prireditve na Dolenjskem, pri čemer je župan med drugim izpostavil izvirne predstave Anton Podbevšek teatra.

 

Veleposlanico je na obisku pri županu spremljala Andreja Anžur Černič, direktorica Zavoda MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, ki je županu predstavila omenjeni program. Program MEPI je ime za Priznanje vojvode Edinburškega, ki ga je leta 1956 ustanovil mož britanske kraljice Elizabete II., princ Filip. Program mlade med 14. in 25 letom spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potencialov. Župan je zagotovil, da MEPI ima podpro lokalne skupnost in obljubil, da bo s programom seznanil osnovne in srednje šole občini.

Več o programu MEPI: http://mepi.si/

DSC 0302.JPG

 

 DSC 0303.JPG

 

DSC 0308.JPG

nazaj