vodilna slika

Novo mesto obeležuje 25. obletnico države in spominski dan občine

datum: 27. 06. 2016

V Mestni občini Novo mesto so v petek, 24. junija, pričeli s sklopom dogodkov, ki se odvijajo v počastitev dneva državnosti, 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in spominskega dne Mestne občine Novo mesto v spomin na osamosvojitveno vojno

V Mestni občini Novo mesto so v petek, 24. junija, pričeli s sklopom dogodkov, ki se odvijajo v počastitev dneva državnosti, 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in spominskega dne Mestne občine Novo mesto v spomin na osamosvojitveno vojno.

 

Predstavniki Mestne občine Novo mesto, vojašnice Franca Uršiča Novo mesto, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Društva vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele Krajine, Zveze borcev za vrednote NOB in Zveze slovenskih častnikov ter Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjska in Bela krajina so ob 11. uri položili venec na spomenik v Pogancih. Po tradiciji so venec nato položili še na grob v osamosvojitveni vojni padlega Franca Uršiča na pokopališču v Prečni.

Foto2.jpg

Praznovanje se je nadaljevalo z glasbenim dogodkom. Ob 15. uri sta na Glavnem trgu zazveneli himna Republike Slovenije ter skladba Moja dežela v izvedbi Glasbene šole Marjana Kozine. Glasbena šola se je tako pridružila nastopu javnih glasbenih šol po vsej Sloveniji, ki je potekal tudi v čast 200. obletnice delovanja javnega glasbenega šolstva.

 

Obeleževanje se bo nadaljevalo tudi ta teden. V torek, 28. junija, se ob 20. uri na Muzejskih vrtovih in v Galeriji Dolenjskega muzeja Novo mesto odpira razstava Četrt stoletja Policijske uprave Novo mesto. Utrinki iz zgodovine policije na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju bodo na ogled do 10. oktobra 2016.

 

nazaj