vodilna slika

URBANE GALERIJE v mestnem jedru Novega mesta

datum: 02. 08. 2016

Prazne izložbe v zgodovinskem jedru Novega mesta po novem krasijo likovna dela umetnikov

Prazne izložbe v zgodovinskem jedru Novega mesta po novem krasijo likovna dela mladih umetnikov.

 Novomeščani smo prav gotovo opazili, da se je marsikatera prazna izložba v centru mesta preoblikovala v razstavno galerijo z likovnimi deli lokalnih ustvarjalcev. Urbane galerije so plod sodelovanja Mestne občine Novo mesto, razstavljajočih umetnikov in Društva Novo mesto.


Razstava slik Gorana Mangotića.

 

Tako si ob sprehodu skozi mesto lahko ogledamo skupno 30 umetniških stvaritev Roberta Jevnika in Gorana Mangotića v izložbi na Glavnem trgu 15, Tee Skupek na Rozmanovi ulici 2, Sebastjana Šeremeta in Tamare Prešeren na Rozmanovi ulici 8 ter Roberta Jevnika na Rozmanovi ulici 22. Vsa razstavljena dela navedenih umetnikov je mogoče tudi kupiti. Z nakupom pa boste podprli projekt Društva Novo mesto, s katerim želi z umetniškimi poslikavami obogatiti puste novomeške betonske stene, npr. pri avtobusni postaji, pri osnovni šoli Bršljin itd.

 

Akciji so se pridružili tudi člani LKD Mavrica Novo mesto, ki svoja dela nudijo na ogled v trgovini bivše Mure na Glavnem trgu 28.

 

Skupinah mladih slikanih na sredini ceste Glavnega trga.

 

Projekt Urbanih galerij je v tesni povezavi s projektom poslikave pustih novomeških betonskih sten, saj bodo v njem, med drugimi, sodelovali tudi vsi prej navedeni umetniki. Pridobitev večjega dela finančnih sredstev Društvo Novo mesto načrtuje iz naslova razpisov, preostanek pa od sponzorjev in donatorjev ter od prodaje razstavljenih umetniških del.

 

Vsi sodelujoči se v prvi vrsti zahvlajujejmo lastnikom, ki so v ta namen mladim likovnikom odstopili svoje izložbe.

  

Prijazno vabljeni k ogledu in nakupu.

Prodajni kontakt: saskamikec@gmail.com / +386 40 655 734

 

nazaj