vodilna slika

Pester septembrski vikend v mestnem jedru

datum: 30. 08. 2016

Zaključek poletja nas razvaja s prijetnimi temperaturami, ki omogočajo še en prireditveni vikend tako na, ob in v reki Krki, kot tudi v mestnem jedru.

Zaključek poletja nas razvaja s prijetnimi temperaturami, ki omogočajo še en prireditveni vikend tako na, ob in v reki Krki, kot tudi v mestnem jedru. Mnogi organizatorji za vas pripravljajo kopico dogodkov, vsekakor pa bodo najbolj izpostavljeni Festival Poletje na okljuku, športni projekt Krka Živi – Skoki v Krko, Kuhinja nad Krko, na Glavnem trgu bo potekala Noč pri Vodnjaku in Day & Night party na Vrtu San Sebastian, Knjižnica Mirana Jarca pripravlja bogat program v Hiši Kulinarike ob predstavitvi novega Bibliobusa, Anton Podbevšek teater pa vabi na uprizoritev predstave Plovemo. V soboto pa lahko izkoristite tudi prav posebno ponudbo brezplačnega turističnega ogleda Novega mesta. Ogled novomeških atrakcij bo vodil turistični vodič in so primerne tudi ali pa predvsem za novomeščane. Začetek ture bo pri Kandijskem mostu, ogledali pa si boste lahko Glavni trg, kompleks Na vratih, Cerkev sv. Nikolaja, cerkev sv. Lenarta, Breg z Muzejskimi vrtovi in vmesne atrakcije.

 

skoki.jpg

 

Sobotni Skoki v Krko vključujejo tekmovanje v daljinskem plavanju, katerega trasa bo potekala od čolnarne na Kandijski cesti do Šmihelskega mostu. Ob 13. uri se bo na Kandijskem mostu začela Kuhinja na Krko, 15. uri pa se bo začetek tekmovanja v skokih v Krko, ki bo tudi tokrat štelo za zaključek slovenskega pokala v skokih v vodo iz višin in bo ponovno ponudilo mednarodno udeležbo vrhunskih tekmovalcev. Po podelitvi nagrad in pokalov skakalcem v vodo se bo ob 21. uri na splavu pričel težko pričakovani koncert številnih novomeških glasbenikov. Koncert novomeške glasbe »Novo mesto 1976 – 2016« bo koncert zasedbe Generacija Rudolfovo in številnih gostov. Nastopilo bo kar 15 novomeških glasbenikov, ki bodo izvajali izključno novomeško glasbo skupin: Rudolfovo, Dan D, Drevored, Ž'kovači, Zdene Kockar in DMP.

 

Se vidimo v mestu!

nazaj