vodilna slika

Komunikacija z AKC Sokolc poteka

datum: 04. 10. 2016

Na Mestni občini Novo mesto smo odreagirali na vse konstruktivne pobude za dialog in civilno komunikacijo predstavnikov AKC Sokolc.

Na Mestni občini Novo mesto smo odreagirali na vse konstruktivne pobude za dialog in civilno komunikacijo predstavnikov AKC Sokolc. Uporabniki Narodnega doma so bili tako neformalno kot tudi po uradni poti pozvani, da podajo predloge glede načina izpraznitve objekta in svoje poglede na to, kako naj se po izvedbi vseh napovedanih investicij ta pomemben novomeški objekt nameni kulturnim ustvarjalcem.

 

Neformalna komunikacija s predstavniki AKC Sokolc preko različnih vpletenih akterjev poteka od sobote, 1. oktobra 2016. Uradno je AKC Sokolc na Mestno občino pobudo za dialog na primeren način (v Priponki 1) naslovila v nedeljo, 2. oktobra 2016 zvečer, v kateri pa ni bilo podanih njihovih predlogov za razrešitev nastale situacije. Zato smo v ponedeljek, 3. oktobra 2016 popoldan, na njihovo pobudo odgovorili (v Priponki 2) in izrazili pripravljenost za dialog. Pri tem se ne moremo pogovarjati o odločitvi za prenovo Narodnega doma in izvedbi le-te na zakonit in strokovno pravilen način, saj nas k temu zavezujejo zakonska določila. Ob predpostavki, da bodo na nas naslovili konkretne pobude, kako si predstavljajo rešitev nastale situacije ter vsebine in pogoje delovanja v Narodnem domu po prenovi zgradbe, pa smo pripravljeni na nadaljnje komuniciranje s predstavniki AKC Sokolc.

 

Priponka 1

Priponka 2

nazaj