DSC_9579.jpg

Del Topliške ceste že drugo leto s kolesarsko potjo

datum: 10. 11. 2020

Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja CGP d.d. Martin Gosenca sta včeraj podpisala pogodbo za izgradnjo kolesarske steze ob Topliški cesti, med stadionom Portoval in odcepom za Ulico Slavka Gruma. Projekt v vrednosti nekaj več kot 190.000 evrov (z DDV) se bo začel v prihodnjih dneh, zaključek gradnje pa je predviden marca 2021.

Gre za prvo fazo rekonstrukcije tega odseka Topliške ceste, ki zajema ureditev kolesarske steze, armirano-betonskega opornega zidu, rekonstrukcijo cestne razsvetljave in zaščito ter prestavitev nizkonapetostnih in srednje napetostnih vodov.

Kot je na podpisu pogodbe povedal župan Gregor Macedoni, je cilj projekta povečanje varnosti in udobnosti vseh udeležencev v prometu. »Na novo kolesarko pot se bo navezovala tudi naslednje predvidena kolesarska pot na relaciji Bršljin – Drska, prek nove brvi v Irči vasi, ki bo predstavljala smiselno celoto in povezala največjo stanovanjsko naselje v Krajevni skupnosti Drska z mestnim jedrom in Bršljinom,« pravi župan Macedoni.

V drugi fazi, ki jo bo financirala Direkcija za infrastrukturo, se bo rekonstruiralo in tako izboljšalo še samo cestišče vzdolž omenjene kolesarske steze in pešpoti. S projektom tako nadaljujemo opremljanje celotne poti proti Straži in Dolenjskim Toplicam, po tej fazi pa bomo še korak bližje k povezi kolesarskih poti med Novim mestom in Stražo. Manjkajoči del, oz. zaključek poti od pokopališča mimo Srebrnič, do meje občin, je predviden v prihodnjih letih.

topliska

nazaj