VESELI_DECEMBER_2020_FBCOVER_02.jpg

Pred vrati je drugi vikend spletnih koncertov v sklopu kampanje Drugačen veseli december v Novem mestu

datum: 18. 12. 2020

Danes se začenja drugi sklop spletnih koncertov, ki so nastali v sodelovanju med Mestno občino Novo mesto in Zavodom Novo mesto ter bodo potekali danes, v soboto in nedeljo zvečer. Predstavile se bodo skupine Luto, Tretji Kanu in Ana Čop & Thilo Seevers.

Koncerti ki so nastali pod okriljem KOOB Sessions in so bili posneti v Kocki Kulturnega centra Janeza Trdine, so zaživeli v sklopu kampanje Drugačen veseli december. Tako lahko izvrstno glasbo poslušate iz varnega zavetja doma in uživate v zvokih pretežno lokalnih glasbenikov.  

V petek ob 19. uri se v tematiki dobrega starega novega vala predstavlja skupina Luto, nekoč poznana kot novomeška zasedba Kill Kenny, zdaj z drugačnim zvokom, za odprte glave. Kot se sami najbolje opišejo - glasbena formacija, ki uspeva iz ranjenih globin priklicati spomin na vonj lepote surovosti starodavnih časov. Stare misli, sveže ideje.

V soboto ob 19. uri bo večer popestrila zasedba Tretji Kanu. Legenda o tretjem kanuju, ki nosi preprosto sporočilo, pravi, da v časih, ko vsak pluje s svojim kanujem, lahko vedno prisedete v tretjega. Gre za že utečeni zvok indie popa, s pridihom osebnih zgodb, ki vedno znova vdihne življenje vsakemu poslušalcu. Skrivnost je, da v resnici ne plovejo s tokom.

V nedeljo ob 19. uri se predstavlja novomeška pevka Ana Čop z nemškim pianistom Thilom Seeversem, ki s svojo glasbo pričarata intimen koncert tudi v dnevni sobi. Duo se skuša odmakniti od konvencionalnega repertoarja in se osredotoča na zgodbe, ki odražajo realnost življenja. Skladbe, ki so bile napisane v popolnoma drugačnem okolju 40-ih ali 50-ih let prejšnjega stoletja, povezujeta z današnjim svetom in tako osvetljujeta nekatera večna kontroverzna vprašanja.

 

SEZNAM KONCERTOV:

PETEK, 18. 12., OB 19. URI // LUTO 

SOBOTA, 19. 12., OB 19. URI // Tretji Kanu 

NEDELJA, 20. 12., OB 19. URI // Ana Čop & Thilo Seevers 

 

Vabljeni, da se pridružite pri skupinskih online ogledih koncertov iz Kocke pod okriljem KOOB Sessions, in sicer v Facebook skupini #novomesto ZAME ali na kanalu YouTube.

Drugačen Veseli december nas letos obiskuje na domu. Ostanite zdravi!

nazaj