nagovor___upana_ob__.___u__emberk_Jo__eta_Pape__a.jpg

Letovanje otrok na Debelem rtiču

datum: 25. 07. 2023

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto tudi letos uspešno organizira zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču. V poletnih mesecih se je v program letovanja vključilo 187 otrok, starih od 5 do 18 let, ki prihajajo z območja Dolenjske. Veselje pa še ni do konca, saj pričakujejo še 53 otrok iz dolenjskih občin v mesecu avgustu.

Včeraj, 24. julija 2023, so podžupanja Sara Tomšič, predstavniki dolenjskih občin, vodstvo novomeškega Rdečega križa in prostovoljci obiskali otroke, ki trenutno uživajo na letovanju. V tem terminu se na Debelem rtiču zabava 70 otrok iz vseh osmih občin, ki jih pokriva Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Letovanje otrok 2023

Pedagoška vodja programa Sabina Pekolj je izrazila navdušenje nad veseljem otrok, ki uživajo v brezskrbnih počitnicah, veliko ustvarjajo, se zabavajo v bazenu in se preizkušajo v športnih igrah.

Starši so za sedemdnevno letovanje otrok prispevali simboličen znesek 21 evrov, saj je izvedbo programa letovanja finančno podprla novomeška in ostale dolenjske občine, Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije ter krajevne organizacije. Brez njihove pomoči in podpore izvedba tako množičnega programa ne bi bila mogoča.

Zahvaljujoč prizadevanjem Območnega združenja RKS Novo mesto ter številnim donatorjem in prostovoljcem letovanje na Debelem rtiču predstavlja izjemno priložnost za otroke, da si naberejo nepozabne spomine in krepijo socialne vezi

nazaj