Vsi_jubilanti_krvodajalci_2023.jpg

Priznanja jubilantnim krvodajalcem za izjemna darovanja krvi

datum: 10. 11. 2023

Predstavniki Območnega združenja Rdečega križa (OZ RKS) Novo mesto so včeraj podelili priznanja jubilantnim krvodajalcem iz naše občine. Sodelovalo je 69 krvodajalcev, ki so svoje dragoceno darovanje krvi ponovili od 30-krat vse do izjemnih 140-krat. V okviru OZ RKS Novo mesto je bilo letos izvedenih 43 krvodajalskih akcij, na katerih so se krvodajalci nesebično odzvali 4080-krat.

Krvodajalce so nagovorile predsednica OZ RKS Danica Novak Malnar, podžupanja Sara Tomšič ter Mojca Šimc, dr. med., v imenu Centra za transfuzijsko dejavnost. Vsi govorniki so izrazili iskreno zahvalo krvodajalcem ter poudarili izjemno pomembnost krvodajalske tradicije na Dolenjskem.

Posebej pohvalno je, da se na povabilo na podelitev priznanj odzove vedno več krvodajalcev. Glavna skrb Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto je ohranjanje števila krvodajalcev, zato si prizadevajo privabiti tudi mlajše generacije. V ta namen nameravajo letos organizirati stojnico za predstavitev krvodajalstva na Šolskem centru Novo mesto. Hkrati pa bodo še naprej izkazovali hvaležnost vsem rednim in "upokojenim" krvodajalcem z organizacijo izletov, druženj ter drugimi drobnimi pozornostmi.

Jubilant Marjan Kocjan, ki je že 140-krat daroval kri, je izrazil svoje zadovoljstvo: "Počutim se dobro in sem aktiven na različnih področjih. Pred mano sta še dve leti darovanja krvi, želim si, da bi bil zdrav in zaključil krvodajalsko pot s številom 150."

 

nazaj