__irokopasovno_omre__je.jpg

Pridobili evropska sredstva za širitev javnega brezplačnega WiFi omrežja

datum: 17. 12. 2018

V sklopu evropske pobude WiFi4EU smo uspešno pridobili 15 tisoč evrov za širitev javnega brezplačnega brezžičnega omrežja. S sredstvi razpisa bo javno brezžično omrežje predvidoma spomladi 2019 vzpostavljeno na avtobusni postaji v Novem mestu in v športni dvorani Stopiče.

Od leta 2013 je javno brezžično omrežje WiFi Novo mesto že vzpostavljeno v centru mesta (Glavni trg, Novi trg), v stavbah v bližini stavb občinske uprave (Seidlova cesta 1, rotovž, Rozmanova ulica 10), v športnih dvoranah (dvorana Marof, kegljišče na servisnem objektu), na javnih in športnih površinah (Loka, stadion Portoval, pomožno nogometno igrišče). V času večjega obiska na navedenih lokacijah je na omrežje prijavljeno tudi več sto mobilnih naprav.

S širitvijo brezžičnega omrežja tako zagotavljamo vključenost v storitve informacijske družbe na širokem območju središč javnega življenja. Gre za enega od temeljnih elementov ustvarjanja vključujočega mesta, ki omogoča informacijsko in socialno vključenost ter izkoriščanje vseh prednosti, ki jih prinašajo informacijske tehnologije.

nazaj