16._Mini_festival___Pika_miga__-5.10.2019__76_.jpg

Na festivalu PIKA MIGA plesali tudi otroci iz romskega naselja Brezje in Žabjak

datum: 08. 10. 2019

Minuli vikend se je v Velenju odvijal že 16. Mini festival otroških plesnih skupin Pika miga. Med 35 najboljših plesnih miniatur, ki jih je za letošnji festival izbral državni selektor za ples Igor Sviderski, so se uvrstili tudi romski otroci iz Dnevnega in Večnamenskega centra Brezje. Na festivalu so se predstavili s plesno točko »Čarobnost življenja«, katero so vse leto pilili pod mentorstvom koreografinje Klare Magič Luneai iz Društva za razvijanje kreativnega gibanja Arabeska.

16. Mini festival ˝Pika miga˝-5.10.2019 (34)

Na odru Doma kulture Velenje so se tako širšemu občinstvu predstavili mladi plesalci, stari med 5 in 12 let, in v svojih plesnih nastopih prikazali rezultate svojega pridnega del, truda in ustvarjalnosti.

Med 35 najboljšimi otroškimi skupinami na državni ravni je bila tudi plesna skupina Mavrični otroci narave, ki je pod mentorstvom strokovne delavke Mojce Vegelj (Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto) v sklopu Dnevnega in Večnamenskega centra Brezje ter koreografinje Klare Magič Luneai (Društvo za razvijanje kreativnega gibanja Arabeska), na odru zaplesala čaroben metulji ples. Plesni nastop »Čarobnost življenja« je bil plod trdega dela, vaje, predanosti in ustvarjalnosti, hkrati pa je ples za otroke tudi priložnost za izražanje čustev in za ustvarjalno ter kakovostno preživljanje prostega časa.

16. Mini festival ˝Pika miga˝-5.10.2019 (75)

Otroci iz Dnevnega in Večnamenskega centra Brezje so se domov vrnili bogatejši za zlato plaketo, izjemno doživetje, nova poznanstva in prijateljstva ter izkušnje, ki bodo tudi v prihodnje gotovo bogatile njihovo ustvarjalno plesno pot. Njihov nastop in dogajanje v zaodrju je posnela tudi RTV Slovenija in prispevek predstavila v oddaji »Kaj govoriš? – »Sa vakeres?«.

 

Avtor prispevka: Tina Gorenjc (DRPD Novo mesto)

Foto: Klara Magič Luneai (Društvo za razvijanje kreativnega gibanja Arabeska), Sladjana Komočar (DRPD Novo mesto)

nazaj