Meeting_19th_June_2020.jpg

Mednarodna konferenca evropskega projekta Townlab_MEET

datum: 23. 06. 2020

Med 19. in 21. junijem je potekalo virtualno mednarodno srečanje partnerjev v okviru evropskega projekta Townlab_MEET, pri katerem sodelujemo tudi predstavniki Mestne občine Novo mesto.

Namen projekta Townlab_MEET je vzpostaviti mrežo malih in srednjih občin z izhodiščem obravnave migracij kot priložnosti za razvoj občin. Občine se povezujejo z namenom medsebojne izmenjave dobrih integracijskih praks, izmenjave strokovnjakov, ki delujejo na področju migracij, in razvijanja skupnih standardov za vzpostavljanje uspešnejših mehanizmov integracije ter vključevanja migrantov. Pri projektu sodelujem d partnerji iz Italije (Chiesanuova, Torino, Quincinetto), Nemčije (Speyer), Francije (Marnaz), Srbije (Subotica) in Grčije (Karditsa).

Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi dobrih praks na področju pravic, solidarnosti, odgovornosti in dolžnosti do migrantov. Debate so se zadevale tudi medkulturnega dialoga, migrantskih politik na mednarodni in nacionalni ravni in predstavitvi vključevanja migrantov in beguncev v lokalno okolje in šolstvo. V sklopu srečanja se je predvajal italijanski film »PAESE NOSTRO« in kratki videi posneti s pomočjo občine Chiesanoua in Univerze v Torinu. Več o aktivnostih srečanja si lahko ogledate v videu

Naslednja srečanja partnerjev bosta potekala v septembru 2020, v Subotici in v Novem mestu. 

Vabljeni k sodelovanju tudi vi, saj boste z odgovori na vprašalnik pomagali k še boljšemu razvoju in nadgradnji projekta. 

Projekt je sofinanciran iz program Evropske unije »Evropa za državljane«.

19th June 2020 meeting

Meeting 19th June 2020

 

Brez naslova1

 

Brez naslova

Povezane novice

03. oktober

Tretje mednarodno srečanje v okviru projekta Townlab_MEET

V občini Quincinetto, blizu italijanskega Torina je 28. in 29. septembra potekalo mednarodno srečanje partnerjev v okviru evropskega projekta Townlab_MEET, na katerem je sodelovala tudi Mestna občina...

več >

29. oktober
 Prvo srečanje partnerjev projekta Townlab_MEET

Prvo srečanje partnerjev projekta Townlab_MEET

V občini Chiesanuova v italijanskem Torinu je od 24. do 25. oktobra potekalo srečanje partnerjev v okviru projekta Townlab_MEET, na katerem je sodelovala tudi predstavnica Mestne občine Novo mesto.

več >

nazaj