IMG_4865.JPG

V Parku Rastoče knjige drug butičen mini koncert

datum: 10. 07. 2020

Na drugem mini akustičnem koncertu produkcijske hiše in založbe INJA MUSIC ter Knjižnice Mirana Jarca sta za glasbeno poslastico včerajšnjega večera poskrbela Andrej Barbič – Krt iz Dolenjskih toplic in Novomeščanka Sandra Erpe. V Parku Rastoče knjige sta v sklopu dogodkov posvečenim 100. obletnici novomeške pomladi prisotne obiskovalce oba kantavtorja navdušila z izvirnimi in kakovostnimi glasbeno-vokalnimi interpretacijami avtorskih besedil.

Oba glasbena nastopa, Andreja Barbiča - Krta in Sandre Erpe, sta bila zelo močna v avtorskih besedilih, ki mejita že na uglasbljeno poezijo, bila sta pa tudi izjemna v vokalnem nastopu. Andrej Barbič - Krt je s specifičnim raskavim glasom in energičnimi rokerskimi ritmi v svojih lirično-uporniških besedilih poslušalce popeljal v čas nostalgije, v današnji čas in v čas večnih uporov omejitvam, ki jih je potrebno presegati, da bi človek lahko bil svoboden. Sandra Erpe je s svojim izčiščenim in žametnim glasom, z izpovedno intimno in lirično uglasbljeno poezijo, popeljala publiko v slikovito zvočno kopel glasbe in besedil. Njen nastop je ustvaril vzdušje, ko si želiš, da se glasba in petje ne prenehata, ker bi jo poslušal vedno znova in znova ter odkrival večplastnost njenih besedil.

IMG_4852

IMG_4881

Naslednji dogodek z naslovom Koncert doma - v Novem mestu novomeške skupine Tretji kanu bo v četrtek, 16. 7. 2020, ob 19. uri v Parku Rastoče knjige.

Fotografije: Bojana Medle, Knjižnica Mirana Jarca

Dogodki ob 100. obletnici Novomeške pomladi so sofinancirani s strani Mestne občine Novo mesto. V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev. Podporniki projekta so Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba, d.d., BTC d.d., Telekom Slovenije d.d., Krka, tovarna zdravil, d.d., skupina TPV, Renault in Petrol d.d.

logonmpom1

 

nazaj